joi, 14 aprilie 2016

Eu prefer ploaia

Pe principiul ura ramane cel mai sincer sentiment, ploaia este cel mai curat anotimp. Nici primavara cu alergiile si virozele, nici vara cu insolatiile, nici toamna cu racelile si nici iarna cu mainile inghetate nu se compara cu placerea pe care ti-o ofera ploaia calda de vara. Doar ea te spala si te innoieste, atat la interior cat si la exterior, astfel incat dupa ce ea trece toata natura miroase a nou, a curat, a ploaie. Cine are de crescut, va creste.

Prefer ploaia pentru ca sunt in zodia visatorilor, dar prefer ploaia si pentru ca abia atunci natura isi arata adevarata forta si bunatate. Bunatate? Da. Fara ploaie am fi toti niste uscaciuni: natura si oameni. Ofiliti si murdari. Bineinteles ca unii sunt atat de murdari incat nici un potop nu i-ar curata, insa acei oameni merita doar ploi marunte si reci, eventual cu gheata [asemeni sufletului lor].


Stiti ce mi se pare cu adevarat grandios? Ca atat soarele, cat si ploaia, se revarsa peste toti oamenii: buni, rai, ticalosi sau sfinti. Pe toti ne lumineaza si ne curata. Important e sa zambim soarelui si sa dansam cu ploaia :)




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu