luni, 28 martie 2016

Nimicuri si "nimici"


Unii oameni pot fi folositi cu succes atunci cand vrei sa vomiti si nu ai nici un vomitiv la indemana. Serios. Mananci ceva stricat si nu te simti bine; ce faci?  Te gandesti putin la "cea mai buna prietena a ta" cu care vorbeai orice, locuiai impreuna sub acelasi acoperis, radeai si plangeai impreuna iar acum iti intoarce spatele mai ceva ca unui strain. Sau te gandesti la fosta ta mare iubire care iti promitea marea si sarea, luna si stelele si dragostea din povesti iar acum isi expune public  ostentativ fericirea prin mall-uri si cafenele alaturi de noua "mare iubire". Sau te gandesti la toti apropiatii din cadrul familiei care te tradeaza mai ceva decat ar face-o un strain. Stiti cum dati la rate? Instant! Efect garantat si fara efecte adverse.

Unii oameni sunt atat de mincinosi si ipocriti incat toti ar trebui stransi gramada si dusi pe o insula indepartata unde sa isi faca fiecare cate un trib: "Tribul curvarilor", "Tribul mincinosilor", "Tribul ipocritilor", "Tribul profitorilor" si pusi sa se lupte intre ei cu propriile arme. Ce reality show fain ar fi, nu? 

Traim intr-o lume nedreapta si nu putem face nimic in acest sens decat sa NU devenim ca cei care ne ranesc. Daca tu ucizi un criminal, devii la randul tau un alt criminal iar lumea nu devine mai buna. Oricat de greu ar fi, nu rasplati raul cu rau ci, atat cat poti, fii bun. Omoara-i cu bunatate, nu cu razbunare. Are cine sa se ocupe de ei, fii linistit. 

Iar daca vreodata vei simti ca nu mai poti, ca iti vine sa urli, ca iti vine sa te duci sa ii strangi de gat pe toti cei care ti-au strans sufletul, NU o face! Plangi, alearga 3 ture de stadion, bea, petrece, scrie, danseaza. asculta muzica, plangi [again], revino-ti si mergi inainte! Esti mai frumos decat toti cei care te-au inselat, folosit, mintit, chinuit. 

Unii oameni atat stiu, atat fac, atat sunt, atat primesc. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu