sâmbătă, 19 decembrie 2015

Draga Mos Craciun -repost

Acum 5 ani (!!!)  i-am scris Mosului o scrisoare cu ce imi doream cel mai mult la acel moment. Culmea, astazi imi doresc aceleasi lucruri,dar doar cu mici modificari. O gasiti aici. Se spune ca ne maturizam cu adevarat atunci cand de Craciun ne dorim oameni, nu lucruri. Aceasta este scrisoarea mea upgraded catre Mosul:

"E posibil să nu îţi mai aduci aminte de mine.Au trecut aproapre 8 ani  13 ani de când ţi-am scris ultima scrisoare.Dar află că, desi am crescut şi m-am maturizat, acest lucru nu mă împiedică să îţi mai scriu o scrisoare,ca pe vremurile bune.

În primul rând,Moşule, te rog să cauţi prin fabrica ta minunată plină de jucării şi spiriduşi nişte rezerve de OMENIE si RĂBDARE,sau măcar o cutie de antistres.Ar fi minunat ca măcar de Crăciun  tot timpul oamenii să fie mai buni unii cu alţii şi să nu se mai calce pe nervi reciproc.Pe lângă camioanele de Coca-Cola (pe care le văd în fiecare an la TV), te rog sa aduci şi nişte cisterne de TOLERANŢĂ. O să bem cu toţii la masa de Crăciun şi nu vom mai fi atât de cârcotaşi unii cu alţii. Ştiu că ce îti cer este imposibil,dar măcar de Crăciun să trăim cu speranţa de mai bine.

Chiar dacă (Slava Domnului) nu am nevoie înca de ochelari de vedere, nu mi-ar strica nişte ochelari fermecaţi care să şteargă selectiv din jurul meu bataia,agresivitatea,înjurăturile,invidia, lipsa de respect si minciuna şi care să le înlocuiască cu BUNATATE,PACE,BUNE MANIERE,BUCURIE si RESPECT.Te rog,Moşule, să ne speli pe toţi pe creier şi să ne transformam dintr-o natie acidă şi nerecunoscătoare într-una tolerantă şi cumpatată. Să nu treacă nici măcar o zi în care să nu facem pe cineva fericit,în care să nu mulţumim,să iertăm si sa ajutam, iubim neconditionat..Mai adu-mi Moşule şi o cutie de lumânări de SPERANŢĂ pe care sa le aprind în bradul de anul acesta. Iar mai marilor conducatori adu-le un set de jucării (din alea gen LegoCity) ca să se joace cu ele şi nu cu noi.

Iar celor care şi-au găsit (sau aşa cred ei) dragostea vieţii lor, dăruieşte-le un lănţişor magic invizibil care să îi ţină alături pentru tot restul vieţii şi care să îi ferească de sindromul "gura-lumii".Iar celor care încă mai caută dragostea adevărata,deschide-le ochii şi îndrumă-i; de multe ori căutăm în lumea întreagă persoana potrivită dar nu o găsim.Dar la întoarcere constaţi că persoana aleasă a fost mereu lângă tine,gata mereu să îţi dea un sfat,un zâmbet.

Moşule,mai adu şi o cutie de CREDINŢĂ şi....2-3 kilograme de lămâi ca să acresc figura permanent plină de greată dispret, aroganta si superioritate a unora. Eventual niste servetele demachiante ca sa stearga toate zambetele rujate, privirile captivante dar fardate si inimile mult prea cosmetizate. Da-mi Mosule tarie si putere, eleganta in toate si demnitate, speranta intr-o lume lipsa de speranta si noroc la oameni.
Lista cu dorinţe e destul de lunga Moşule,dar mă tem că te-ar împovăra prea tare.Aşa că ma voi opri aici.Salută-l pe Rudolph din partea mea.
Cu dragoste,RoxX
P.S:Dacă eşti bun cu copiii numai o dată pe an iar in restul anului eşti arţăgos,nervos,perfid,atunci moşule te rog să nu mai vii.Nu suport prefăcătoria."

1 comentarii:

Movileanu Ionut spunea...

Like!

Trimiteți un comentariu