vineri, 17 noiembrie 2017

Succes sau Valoare?

   

Discutia cu cineva drag si citatul de mai sus m-au inspirat sa scriu articolul de astazi. Sunt sigura ca si voi ati auzit in jurul vostru oameni care vor cu tot dinadinsul sa aiba succes sau poate chiar voi va doriti sa ajungeti oameni de succes, care sa nu mai aiba nici o grija materiala. Nimic rau pana acum. Insa va lansez 2 teme de gandire: Succesul pe care vi-l doriti este identic cu implinirea voastra ca oameni? Om de valoare sau om de succes?

De cand eram mica am fost extrem de competitiva. De la gradinita, cand ma ofticam ca Maria primeste mai multe poezii la serbare decat mine si pana acum la facultate cand, din fericire, am ajuns la un alt nivel de constientizare si maturitate. Am fost foarte deprimata cand nu luam notele scontate si eram extrem de dura cu mine-chipurile, pentru a ma motiva sa fiu mai buna. Insa fara sa vreau/stiu, nu faceam decat sa imi pun singura in spate o greutate suplimentara care ma obosea psihic. Acum, la final de facultate, unde si aici am trecut prin o multime de etape formatoare, pot spune ca succesul este un complex de realizari personale care iti dau valoare, credibilitate ca om si profesionist DAR care NU te implineste. Da, ati citit bine. SUCCESUL NU TE IMPLINESTE! Daca tu crezi ca doar succesul iti aduce fericirea, imi pare rau dar vei tare dezamagit/a de acolo de sus, de pe podium sau scena.

Bine, bine, dar omul de valoare cum mai arata si ala? Omul de valoare este omul de succes care a realizat ca adevarata implinire nu este doar hranirea propriului ego,  ci investirea in oameni (!!!).

Omul de succes va construi cladiri ca sa faca bani, omul de valoare va construi poduri intre oameni. Omul de succes SE VA DA exemplu copiilor sai, omul de valoare VA FI un exemplu copiilor sai. Omul de succes iti arata diploma de pe perete si te da afara pe usa daca nu are chef de tine, omul de valoare iti ofera o consultatie gratis la ora 2 noaptea.
Omul de succes cauta si aduna,aduna,aduna, omul de valoare ofera,ofera,ofera.
Omul de succes este deasupra ta si vrea sa ramai jos, omul de valoare te ridica pe propriile brate ca sa vezi mai departe decat el.
Omul de succes vorbeste despre reusitele sale, omul de valoare tace. Nu mai are nevoie de prezentari. 
Omul de succes se multumeste cu averea materiala, omul de valoare se multumeste cu averea sentimentala, spirituala,familia unita si fericita.
Omul de succes nu are timp, omul de valoare are si ofera timp.
Omul de succes se imbraca la 4 ace si miroase rafinat, omul de valoare este o aparitie delicata si simpla.
Omul de succes te trimite sa inveti, omul de valoare sta si te invata.
Omul de succes iti vorbeste despre dragoste, omul de valoare ESTE DRAGOSTE!!!  :) Vedeti diferenta?

Dragilor,
Va doresc tuturor sa va indepliniti cele mai aprinse si arzatoare visuri si aspiratii. Va doresc sa aveti o viata lipsita de griji materiale, psihice sau sufletesti. Va doresc sa ramaneti omenosi, empatici si sensibili la suferinta altora. Insa, atunci cand ajungeti sus, nu uitati sa adaugati valoare vietii si atunci, abia atunci,  veti cunoaste cu adevarat implinirea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu