joi, 25 aprilie 2013

Mesaj către embrioniSalutare, embrion humanoid!
Felicitări că ai ajuns în acest stadiu al evoluţiei tale (unii ca tine nu au avut acest noroc).  Bun venit într-o nouă lume. O lume nebună, ciudată, perversă  dar interesantă şi frumoasă (cică). O lume în care îţi vei (re)descoperi instintele primare de supravieţuire, căci viaţa este o junglă unde doar cei puternici înving. O lume în care vei învăţa să iubeşti, să lupţi, să te zbaţi, să plângi, să suferi  şi... să o iei de la capăt. Vei intra în această lume plângând, ţipând, şi vei sfârşi în aceeaşi manieră. Primul cuvânt va fi cel al fiinţei care te-a purtat în pântec şi din care vrei cu nerăbdare să ieşi, însă vei sfârşi dorindu-ţi să retrăieşti aceste ultime clipe de linişte. ( ,, Mamă, mai naşte-mă o dată! ,, -Iona). Vei avea şi suişuri, dar şi coborâşuri. Dacă mă întrebi pe mine, viaţa este un mix în care predomină coborâşurile, însă depinde numai de tine dacă vrei să fii de absorbit de acestea.

Este o lume în care vei învăţa că nu toate sunt ceea ce par a fi. Oamenii nu sunt mereu amabili şi bine intenţionaţi, ci în spatele măştilor perfecte se poate ascunde un om care să te vrea hrană pentru viermi.
Este o lume în care vei învăţa să iubeşti, dar şi să suferi. Vei afla că poveştile pe care le vei auzi despre Făt-Frumos şi Ileana Cozânzeana sunt doar nişte născociri ale unor oameni care aspiră spre un echilibru emoţional (şi care eşuează). Vei învăţa că, deşi iubeşti o persoană, aceasta te va răni (cu sau fără voie) fără să îi pese că sufletul tău e „mic, trist, singur şi dezamăgit”. Dar tu va trebui să ierţi şi să iubeşti  dacă aşa îţi va dicta inima. Astfel, vei ajunge la concluzia că dragostea este unul dintre cele mai fragile sentimente şi, totodată, unul dintre cele mai distrugătoare. (,,Foamea de dragoste este mai greu de potolit decât foamea de pâine,, Maica Tereza).

Vei învăţa că nu întotdeauna îţi vei primi răspunsurile la cele mai arzătoare întrebări/dorinţe şi că trebuie să te mulţumeşti cu puţin. Iar acel puţin poate însemna totul dacă este exact ceea ce cauţi. ( Şi că, absenţa acelui puţin te va marca, însemna în suflet).

Vei învăţa că uneori lumea te va favoriza mai mult dacă deţii cât mai multe "hârtii" şi "cartonaşe de plastic". Banii, căci aşa se numesc, vor face diferenţa de multe ori iar inima şi mintea vor fi puse pe locul secund.

Vei învăţa că mereu vei avea ceva de învăţat şi să te bucuri de ceea ce alte fiinţe au creat: artele, muzica, ştiinţele. Vei învăţa să te (re)descoperi prin intermediul acestora şi vei fi uluit de câte procese fizico-chimice au loc zilnic în corpul tău.

Vei învăţa că un cuvânt, un ton nepotrivit al vocii poate să doară mai tare ca o palmă. Cuvintele dure (venite mai ales de la cei dragi) îţi vor sfâşia sufletul, însă tu NU trebuie să le răsplăteşti cu aceeaşi monedă.
Vei învăţa că singurătatea îţi poate fi şi prieten, şi refugiu, dar şi duşman. „Primăvara” din sufletul tău îţi va ţine de cald când afară e ger, iar „frigul” din suflet îţi va umbri trupul atunci când e prea cald afară. Vei învăţa că a fi singur nu este un semn de slăbiciune sau de inadaptare, ci o alegere personală şi un mod de viaţă, adoptat în urma „loviturilor”exterioare.

Vei învăţa să apreciezi toţi oamenii, indiferent de rasă, vârstă, sex, poziţie socială şi că de la fiecare vei avea de învăţat câte ceva. Să alegi mereu numai ceea ce este mai bun la aceştia si să nu uiţi să le întinzi o mână de ajutor şi celor care te-au ajutat, dar şi celor care te-au „îngropat”.

Vei învăţa să apreciezi oamenii dragi de lângă tine pentru că, într-o rea zi, aceştia nu vor mai fi iar dorul te va mistui. Însă amintirile, zâmbetele, cuvintele dulci, cuvintele scrise pe o foaie şi gesturile mărunte îţi vor rămâne mereu în suflet. Vei învăţa că, deşi duci dorul cuiva, acea persoană nu e obligată să simtă la fel, dar tu trebuie să continui să iubeşti, să trăieşti.

Vei învăţa să transformi cuvintele răutacioase şi maliţioase ale celor care îţi vor răul în cuvinte de încurajare care să te motiveze să lupţi şi mai mult.

Vei învăţa să nu judeci dupa „ambalaj” ci după suflet şi că o privire, atingere, poate însemna mai mult decât 100 de cuvinte. De asemenea, vei afla că mintea (raţiunea umană) si inima trebuie să conlucreze în orice şi că oamenii care îţi pătrund în inimă Nu vor mai ieşi, oricât de mult ai încerca să susţii contrariul.

Sper că nu te-am speriat, om mic. Într-un final, trebuie să ştii CUM, CÂT şi CU CINE să trăieşti. Bucură-te de toate clipele frumoase şi depăşeşte cu demnitate clipele de cumpănă. Analizează cu mintea dar alege mereu cu inima. Nu răni persoanele pe care le-ai iubit şi trăieşte în armonie cu ceilalţi. Viaţa este unul dintre cele mai fragile „daruri” ale oamenilor.

Nivelul ocitocine începe să crească. Te frămânţi, te agiţi. E timpul! Încă 2 secunde de „viaţă fără probleme” şi ... lumină!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu