miercuri, 30 martie 2011

Cat e ceasul?!


Aceasta este intrebarea pe care tot mi-opun in ultimele......5-6 zile de cand s-a schimbat ora. Imi este foarte greu sa ma trezesc dimineata la 6, intarzii la ore si seara nu pot adormi decat dupa ora 12 (ora noua).

Cine mama naibii a venit cu geniala idee de a trece la ora asta de vara/iarna? Eu una nu ma pot adapta, inca.imi va fi greu, stiu, dar pana atunci trebuie sa schimb alarma telefonului dimineata ca sa ma trezeasca :)).

Medicii si oamenii de stiinta au descoperit niste efecte adverse ale trecerii catre noua ora:

Efectele trecerii la ora de vară

- afectează bioritmul melatoninei (hormonul implicat în semnalizarea timpului din zi sau a momentului din an )
- scade vigilenţa
- astenie de primăvară

-Creste nivelul de stres si cauzeaza tulburari de somn

-creste rata sinuciderilor la barbati

-creste riscul de infarct cu 10%
- depresie

Astenie, depresie....aoleeeu deja ma doare capul. Trebuie sa îi multumim tipului de aici pentru acest minunat....cadou.:D

Serios acum, voi cum faceti fata noii ore?:D
Va pup,RoxX

miercuri, 23 martie 2011

Licori

Sunt momente cand trebuie sa te mai duci din cand in cand la dezintoxicare, sa te cureti de toata rautatea din tine si sa fii din nou "ca nou". Pentru asta e nevoie de vointa, sacrificii, suferinta, lacrimi si... o licoare-minune.Cu cat e mai amara, cu atat e mai eficienta. Inghitita deodata, printre lacrimi si scrasniri din dinti, licoarea patrunde in organism, ajunge in inima si curata toate suferintele, lacrimile si regretele. Consumata regulat, devii imun la suferinta, regrete si te vei simti bine.Ciudat e ca niciodata nu te vei obisnui cu gustul insuportabil, amar, dar care, paradoxal, face atat de bine...O mai poti indulci cumva, dar sa stii ca tot amara ramane.. 
Daca antibioticele omoara microbii, bisturiul taie tesutul rău, licoarea amara spala tot ce e rau, patrunde in fiecare tesutsi celula si elimina tot ce e nefolositor.Problema este ca aceste licori nu au o reteta precisa.Nu se pot gasi la farmacie sau la plafare,ci ele sunt furnizate de VIATA, in functie de problema fiecaruia.De regula, se consuma ori de cate ori este nevoie, dar in medie, cel putin o data pe luna trebuie sa iei cate un "shot"...Consumul excesiv de licori amarui poate duce la depresii sau chiar moarte, asa ca daca apar manifestari neplacute adresaţi-vă nu medicului sau farmacistului, ci celui care v-a adus in pragul (dez) intoxicării..Vrand nevrand, toti avem nevoie de niste şuturi in fund, de un cap dat de pragul usii sau de niste licori amare care sa ne trezeasca la realitate, care sa ne puna iar pe picioare. Nu fiti tristi si nici speriati ca iar v-a venit randul sa o gustati: o inghiti si va rugati ca sa isi faca efectul...

P.S:Va las sa ascultati melodia Lil Wayne - Drop The World ft. Eminem.

joi, 17 martie 2011

Stare de.....

Nu stiu ce am in ultima perioada, dar am devenit foarte tafnoasa si am chef de cearta cu toata lumea. Ma enerveaza orice lucru, orice prost care isi atata fasolele in semn de gluma etc.. Nici pe blog nu am mai intrat din lipsa de timp, pana de subiecte etc etc. Poate ca e din cauza vremii sau .... mama naibii stie de ce, dar cert e ca trebuie sa ies cat mai repede din starea de lasa-ma-sa-te-las daca nu vreau sa raman fara prieteni.:))
Ma rog, mai beau o ciocolata calda, imi revin. Pana a doua zi, cand o iau de la capat. :)) A inceput sa ma irite prostia, prefacatoria,comentariile gen "vai ce frumoasa esti" date numai pentru a aduna mai multi prieteni si deci,de a fi mai cool, gelozia exagerata, lipsa de vointa, pupincurismul si.... distantarea unora. Ma amuza insa anumite situatii comice care vrand-nevrand le observ aproape in fiecare zi.Ca de exemplu gelozia asta exagerata creata ori intre grupurile de fete sau intr-un cuplu este foarte interesanta de privit. Daca una dintre prietenele tale (cu ghilimele de rigoare) si-a luat un gagiu ca lumea, imediat esti privita ca o depravata si o hoata de baieti. Daca primesti numai priviri de ura, sa nu te sperii:e normal. Acum, intre un cuplu. Eeh, aici e mai complicat. Gelozia e buna, pana intr-un anumit punct limita, care o data depasit, da in penibil. Si vorbesc aici despre cazurile de spionaj ale prietenilor, numerelor de telefon, request-urilor de prietenie de pe Facebook/Twitter/Hi5/YM etc. Deja e mult prea penibil si daca treceti prin situatii similare, va sfatuiesc sa incheiati toata joaca de-a "Sherlock Holmes".:D
Mmmmda...Imi inchei postarea cu o melodie, care oricat de mult as asculta-o, ma linisteste si imi da o stare de bine :X:)..Enjoy

marți, 8 martie 2011

Pentru noi,fetele


Chiar daca suntem sarbatorite doar o data pe an, bucuria si mandria de a fi femei puternice,iubitoare,frumoase si sensibile trebuie sa ne insoteasca in fiecare zi a anului.Vă doresc să fiţi la fel de frumoase, fericite si luminoase ca o zi de primavara.:)

La mulţi ani de 8 Martie! >:D<

RoxX

vineri, 4 martie 2011

Cu şi despre Femei

Deoarece se aproprie 8 Martie,anul acesta am hotarat să vorbesc despre adevăratele femei din România cu care ne mândrim peste tot - în ţară şi  în străinătate..

Am să încep cu minunata „Escadrila Albă” - Doamnele aviatiei din „Al doilea razboi mondial . Desi războiul pare a fi teritoriu destinat exclusiv bărbaţilor , un grup de tinere femei-piloţi au demontat toate aceste prejudecăţi. Toate se inrolasera voluntar. Erau frumoase, sigure pe ele si pe aparatele lor, libere, respectate si invidiate. Aveau misiunea de a salva ranitii din primele linii. Zburau la joasa altitudine ca sa evite radarele şi erau vanate la sol de lunetisti si au dormit pe pamantul gol. Au rabdat de sete ca sa pastreze apa pentru raniti, duceau sange si echipament medical .Noi toti - le datoram respect..  :)

Lista continuă cu  Sarmiza Bilcescu – Prima femeie doctor in drept din lume.Nascuta la 25 aprilie 1867, Sarmiza Bilcescu devine in 1884 prima studenta din lume admisa la o facultate de drept. A reusit acest lucru intrucat  a crezut in ea şi a luptat pentru visul ei , fiind un adevărat model pentru toti.

Maria Tanase – Pasarea Maiastra

Se spune ca America a avut-o pe Marilyn Monroe, Franta pe Edith Piaf, iar Romania pe Maria Tanase. Maria Tanase a fost si ramane simbolul muzicii de petrecere, un punct de referinta al genului. Astazi la 48 de ani de la moartea artistei, romanii inca asculta cu drag la petreceri muzica ei. 

 Veronica Micle-iubita muză a lui Mihai Eminescu

De fiecare dată cand aud de Eminescu si de poeziile sale , romantica din mine se gândeşte imediat la minunata poveste de dragoste dintre cei 2 poeţi . Iubirea pentru Veronica s-a transformat într-o nota muzicală nelipsită din tot ceea ce se înţelege prin poezie de iubire eminesciană. Astfel ei au creat cea mai frumoasă poveste de iubire a literaturii române, trezind în sufletele cititorilor visul tainic de a întâlni o astfel de iubire.

Andreea Esca-povestea de succes a unei femei de succes.

O ştim cu toţii de la ştiri,cu frizura ei devenită acum un brand personal . Însă nu este atat de uşor să îţi păstrezi postul timp de 15 ani, în condiţiile în care foarte multă lume caută un job în acest domeniu. Ea însă a mărturisit ca atata vreme cât faci ceva ce îţi place, e imposibil să oboseşti. Ce admir foarte mult la ea (ca şi la Maia, de altfel)  este modestia, consecvenţa, pasiunea şi şarmul de care dă dovadă. În 2002 - 2003 a primit  "Decoraţia Femeia anului", Premiul pentru cel mai bun prezentator de ştiri.

Ultima pe lista mea  Maia Morgestein.

Am remarcat-o prima dată cand am văzut filmul „Patimile lui Hristos” unde a jucat alături de Monica Belucci şi Mel Gibson . Mie îmi place mult de persoana ei deoarece este o femeie naturală, rafinată dar şi modestă . Se reinventează continuu şi asta îi aduce succes.

 Chiar dacă lista mea s-a terminat pe moment , am să închei  afirmând că în  fiecare dintre noi sălăsluieşte o Femeie cu totul si cu totul specială . Cu această ocazie vreau sa le multumesc tuturor domnişoarelor-tinerelor şi doamnelor care mă citesc constant de fiecare data cand postez cate ceva .

Suntem femei si trebuie să fim mândre de asta .  RoxX