duminică, 23 octombrie 2011

Cu şi despre alegeri

Inevitabil ajungem într-un punct în viaţa noastră când trebuie să alegem un şef,un lider, o persoana capabilă să conducă şi să ia decizii. Am început de mici, încă din copilărie când, jucându-ne de-a dacii şi romanii, ne alegeam "conducătorul". Mai târziu, la şcoală eram nevoiţi sa ne alegem un şef de clasă sau de echipă. Dificultatea alegerii creşte direct proporţional cu vârsta, astfel încât la liceu-facultate alegerea unui reprezentant nu era întotdeauna uşoară. Unii pot ieşi cu onoarea şifonată, alţii se pot trezi peste noapte cu responsabilităţi pe care abia dacă le pot duce. În fine, când suntem majori, suntem puşi să ne alegem primarul şi chiar preşedintele. Destul de limpede până acum,nu? Aţi fi tentaţi să credeti că aceste alegeri sunt absolut normale şi democratice? Ei bine,nu. În ziua de azi, alegerile sunt în toate felurile numai cinstite şi democratice nu. Şi totul porneşte de când eram mici. Vedeti voi, "conducătorul" ales era de fapt cel mai influent tânc din cartier, seful de clasă era tocilarul care făcea temele tuturor, iar la liceu-facultate şeful este cel mai "şmecher" baiat din liceu (sau cea mai "buna" fată). Dacă de mici unii sunt uşor influenţabili şi votează pe principiul "pixu' şi găleata" , atunci să nu ne mirăm ca ne conduce cine ne conduce. [Nu fac politică, asta pentru cârcotaşii care ar intra pe blog şi ar lăsa comentarii anonime criticându-ma că vorbesc despre politică]. Dacă majoritatea cetăţenilor cu drept de vot [dar din păcate fără prea multe cunoştinţe elementare de cultură politică] au fost învăţati să voteze pe cineva in funcţie de favoruri şi promisiuni deşarte în loc de APTITUDINI şi CALITATI, atunci să nu ne mirăm pe urmă de rezultate.
Iar în caz ca vă întrebaţi, nu, nu am avut nici o revelaţie azi, 23.10.2011.Ştiam de mult lucrurile astea. Dar am scris acest articol deoarece vineri au fost alegeri în liceul meu pentru reprezentantul elevilor şi, ca în fiecare an, sunt discuţii pe margine cu carul. Aşa că, pentru a preveni situaţiile de genul, dacă nu ştii de ce votezi nu pui mâna pe buletinul de vot. punct. :)
Pentru că a venit toamna şi odată cu ea melancolia, nostalgia,frigul dar şi... răceala de toamna vă propun ca să vă încheiaţi acest sfârsit de weekend într-o manieră mai soft cu muzică autentică de calitate. Prima melodie este de la Nicu Alifantis - Decembre, iar a doua este de la Paula Seling-Clopote albe,clopote negre.
Sper sa va placă..Enjoy!! :)


1 comentarii:

Secret life spunea...

si la noi au fost alegeri...un tambalau de nedescris.Si asa nu se aleg aia competenti,ci aia care au aspect fizic frumos sau sunt "de treaba".

Trimiteți un comentariu