sâmbătă, 6 august 2011

În glumă ... (?)


Hellooo lume!! Am ajuns în sfârşit acasă, după o lungă perioadă în care am fost plecată de acasă. Am colindat anul acesta munţii României, am fost pe Transfăgărăşan, am facut o "baie" la Vidraru şi am urcat pe munte ( unul mai mic,aşa :)) ). Dacă sunteţi curioşi intraţi pe profilul meu de facebook pentru câteva poze sau contactaţi-mă pe mess pentru alte poze sau informaţii. :D. Cu toate acestea v-am urmarit postările chiar daca nu am lăsat şi comentarii...Daar promit ca recuperez. Aşa! Acum că mi-am făcut intrarea şi mi-am justificat absenţa ruşinos de lungă, am să trec la subiect. :D

Să ne-nţelegem. Sunt o persoană amuzantă, îmi place să râd şi să fac pe alţii să râdă. Râd cu lacrimi la bancurile lui Duban şi îmi plac glumele, în general -cele cu bun simţ, desigur. Există 2 tipuri de glume: cele nevinovate sau "bune" care nu rănesc pe nimeni şi glumele "proaste" care nu plac nimănui. Am asistat de multe ori la faze destul de penibile la petreceri, întâlniri etc când 3-4 şmecheri (dupa 3-4 beri) încep să facă glume pe seama unuia mai prostuţ- măgăruşul. La început, măgăruşul este încercat. Dacă nu ripostează la "glume" referitoare la haine, situaţia financiară sau familie, atunci distracţia continuă. Dacă acesta dă semne de ripostă, este pus imediat în banca lui cu replica "hai măă, ce naiba nu ştii de glumă?!" şi poc! o torpilă "prietenească" peste ceafa....asa, în glumă desigur :))

Există o limită -chiar şi la glume- care o dată încălcată, devine destul de nasoală pentru măgăruşi. Din păcate nu mulţi se autosesizează atunci când demnitatea lor personală ajunge subiect de glumă pt ceilalţi şi se lasă călcaţi în picioare..în glumă, desigur (cred ei).. Iar când îi întrebi :"Băi, s-a luat de prietena ta/familia ta nu ai zis nimic? Ce naiba frate?" îţi răspund sincer şi nevinovaţi :"Eeeiii...taci măi ca era în glumă...vrei să creadă ca nu ştiu de glumă?"..Trebuie să ştii să îţi păstrezi integritatea şi onoarea nepătată, chiar şi atunci când unii vor să facă glume la adresa ta. Trebuie să ştii să ţii la glumă - să nu fii bătut în cap- dar în acelaşi timp să ai curajul să spui şi STOP atunci când se ajunge prea departe. Chiar aşa! Ce-ar fi dacă ne-am aduce injurii unii altora şi la urmă sa ne tragem o palma prietenească pe spate şi să ne prefacem că nu am zis nimic greşit? Aşa..în glumă....Ce ar fi?..

Sunt sigură că aţi auzit de cazul acela în care arabii au declat război olandezilor pt o caricatura ce-l înfaţişa pe Allah.Arabii sunt extrem de duri atunci când le este atacata credinţa şi au ripostat arzând steagul Olandei. Situaţia s-a ajuns atât de departe încât a fost necesară intervenţia mediatorilor..Si totul a pornit de la o "gluma".. Noi românii de ce nu suntem stricţi când vine vorba de religia noastră? Bancuri, caricaturi şi piese de teatru legate de Iisus şi sfinţi sunt pe tot internetul. Suntem mult prea delăsători şi din teama de a nu fi consideraţi "bulangii" (scuzaţi expresia :)) ) acceptăm să fim călcaţi în picioare.

Să nu mă judecaţi prea aspru. Am scris asta ca să ştiti de ce mă voi răsti data viitoare când aud o glumă proastă la adresa mea sau a .. măgăruşilor. Şi, că veni vorba de bancuri, am reînnoit secţiunea "Bancuri" doar pentru voi :D.

2 comentarii:

Secret life spunea...

bine ai revenit:*
interesant subiectul abordat,in mare parte ai dreptate:D

D. spunea...

In general, nu-mi plac glumele proaste adresate altor persoane.Desigur, cei care fac aceste glume for sa para "misto" si nu prea stiu cand sa se opreasca.In ceea ce priveste glumele de natura religioasa, ar parea imposibil sa fie toti opriti, pentru ca acestea se raspandeasc mai ales prin internet.Totul tine de bun-simt.

Trimiteți un comentariu