marți, 5 iulie 2011

Din categoria „dă-i şi fugi”


Sunt sigură că vi s-a întâmplat să fiţi – dacă nu o dată- de mai multe ori într-o pasă proastă, când nu ai chef să vorbeşti cu nimeni. Şi mai ales, nu ai chef să dai nimănui explicaţii.. Ori te-ai certat cu prietena/prietenul, n-ai plătit chiria şi administratorul te ameninţă cu evacuarea sau pur şi simplu vrei să fii singur cu tine însuţi o vreme.

 

Şi stând aşa, privind în gol cu privirea rătăcită, numa’ vezi că-şi fac apariţia „salvatorii”, acele specimene-minune care vor să te scoată din rahat şi să-ţi facă ziua „mai fumoasă”. Sfăţiştii –acest cuvânt nu există (încă) în limba română- sunt de regulă persoane care n-au ce face şi vor să îţi împărtăşească lecţii de viaţă din minunata lor experienţă egală cu gaura covrigului. Se proptesc în faţa ta cu o fată very sad –încercând astfel să îţi dea de înţeles că ei suferă impreună cu tine şi că îţi sunt alături- şi încep să te descoasă.

 

Prima întrebare e întotdeauna foarte idioată: „Da’ eşti supărată?”....Sau daca mai boceşti: „Da’ plâângii??”...Nu, am taiat o ceapă..Indiferent de ce răspuns dai, sfăţiştii îţi pun imediat diagnosticul, care nu e unul favorabil. Ai nevoie disperată de cineva care „să te sfătuiască” chiar dacă ei habar nu au cum stă treaba. De ce să mă mai obosesc povestindu-i de ce m-am certat, de ce nu am plătit chiria sau de ce nu am chef să vorbesc...Prima reacţie e una destul de primitivă: „dă-i şi fugi!”..Dar cum am trecut de mult de epoca de piatra, trebuie să abordezi altă metodă  de  a scăpa de ei. Fie alegi metoda 1, cea mai diplomată : îi laşi să asculte şi faci tot ca tine, ori alegi metoda 2, mai puţin diplomată, în care îi pui frumuşel la punct şi îi expediezi cât mai repede. :).  Nu nene, n-am chef să te ascult cum îmi dai nu stiu c sfaturi în condiţiile în care ştiu că eşti varză şi singurul interes în a-mi afla problemele e să te duci sa spui mai departe la altii:"vaai ai auzit ce a făcut X?" etc.Penru că mai sunt şi de ăştia care se bucură când află că ai o problemă şi profita de pe urma ta..Mai ceva ca nişte paparazzi..

 Acuma, să nu fiu înţeleasă greşit..A nu se confunda categoria sfăţiştilor, formată mare parte din amestecături coca&pitzi care habar n-au pe ce planetă trăiesc, cu cea a prietenilor adevăraţi, pe al căror sfat poţi conta întotdeauna cu încredere.Asadar, alegeţi-vă cu grijă prietenii şi feriţi-vă de sfăţiştii care vă ies, inutil, în cale. :)

Vă las acum, la sfârşit sa ascultaţi melodia Coldplay - The Scientist, noua mea pasiune :X


7 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte tare articolul , dar mai ales melodia ... :P " Nobody said it was easy "
Bogdan

Di spunea...

Sfatistii, categoria opusa haterilor, dar la fel de enervanta :)). Lasati-ne, fratilor, in durerea noastra!

Secret life spunea...

nici eu nu ii suport p'astia care nu isi vad de treaba lor.Chiar ca lasa-ma frate in durerea mea:))
cat despre melodie,e geniala:X trupa e geniala:D

Rainbow spunea...

Eu cred ca "sfatistii" cum le-ai numit, iar mie mi-a placut, sunt people without their life.
Si ce sa faci? Daca n-ai viata ta, te baci in alte vieti...
Like pentru post, chiar mi-a placut.
:*
Salutari from TM.

RoxX spunea...

@Rainbow : multumesc pentru vizita si comentariu draga mea >:D< :*

si da...asa e.Cand n-ai ce face:ba o barfa, ba te mai bagi in seama unde nu e de tine...

Didi spunea...

Sunt si momente in care simiti nevoia sa fii alaturi de o persoana care te poate ajuta cu sfatuirle ei, sa stii ca ii poti spune cuiva problemele tale si sa te eliberezi.Dar trebuie sa ne dam seama bine pe cine sa ne bazam, pe prieteni.Si daca sfatistii vad ca nu le merge treaba cu tine, se vor lasa de meserie :))

Kali spunea...

Super melodia!Una din preferatele mele:)

Trimiteți un comentariu