sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Nepăsare în stil românesc

O descoperire romaneasca, norocoasa si neasteptata, poate revolutiona lumea medicala si poate insemna salvarea pentru milioane de pacienti. Dupa cinci ani de studii, expertii de la Institutul "Victor Babes" au depistat celulele-salvatoare.Care sunt acestea?Le avem cu totii in anumite organe, fara sa stim ca in caz de nevoie ne pot repara tesuturi. Inclusiv muschiul inimii. Practic, ar fi o solutie salvatoare pentru pacientii care au suferit un infarct miocardic. Cercetatorii romani au botezat celule descoperite din intamplare telocite. Studiau anumite celule din pancreas cand le-au atras atentia niste formatiuni cu corp mic, dar cu prelungiri extrem de lungi, asemanatoare neuronilor.

Dar statul roman nu e interesat de telocite,care sunt apreciate de americani si chinezi.Cei din urma au propus cercetatorilor romani  o cooperare.Dar ca să lucreze împreună cu ei ar fi avut nevoie de bani.Bani pe care statul român nu vrea să-i dea.“Există laboratoare la Beijing care au început să facă petece de reparat inima din celule stem şi telocite”, a declarat Laurenţiu Popescu.
Este cea mai mare descoperire din medicina românească, de după al doilea război mondial, spun cercetătorii. Telocitele au fost recunoscute chiar şi de americani. Numai statul român nu pare interesat de această descoperire care ar putea salva mii de oameni.O fac oare din inconştienţă?Sau NU VOR ca să ieşim în evidenţă,să evoluam?Eu sunt mai mult decat convinsa cala mijloc este un plan "necurat" de a mentine populaţia României intr-o stare de indobitocire şi cretinism.

8 comentarii:

Secret life spunea...

ca de obicei stau cu mainile in san si asteapta sa le pice din cer totul.

Di spunea...

Prioritare sunt autostrada suspendata, brandul de tara si altele de genul asta, nu descoperirile revolutionare. Ca doar se stie ca Romania are o populatie atat de sanatoasa, n-are rost sa investim in domeniul asta.

D. spunea...

E napasarea celor care ne conduc.Cui ii pasa ca unii n-au ce manca, ca sanatatea e la pamant,dar ca,daca ar vrea, s-ar putes remedia anumite lucruri?

Sergiulica spunea...

Tot respectul pentru medicii romani care au descoperit aceasta celula si care nu iau spaga!

Conducerea romaniei e 0.
Nu avem la ce sa ne asteptam de la ei.

Tanase Gabriel spunea...

Traim in ROMANIA pana la urma.

Gabi spunea...

stiu la ce te referi cu acel plan, imi aduce aminte de "viitor cu cap de mort". insa eu cred ca mai vinovata aici e prostia neamului romanesc

vLad spunea...

Rusine !!! sa le fie celor din conducere :)

JustLikeMe spunea...

O sa vina probabil o echipa de chinezi sau americani investesc putin ii iau peste hotare le ofera un salariu decent cazare toate cele si asa mai pierdem 3-4 savanti,pentru acest articol merge prea bine cateva versuri din o melodie ,,TOT CE E BUN TREBUIE SA DISPARA!".

Trimiteți un comentariu