joi, 9 septembrie 2010

Jurnal de vacanţa

Dupa o perioada indelungata de inactivitate,pot spune ca am bateriile recharged si pregatite de un nou an şcolar.Vacanţa asta (ca şi toate celelalte,de altfel) a trecut repede.Mult prea repede..Am sa va povestesc,pe scurt,impresiile de la mare,ultima destinatie din aceasta vara.

Am plecat din gara Bacau pe la ora 23:30.Destinatia:Costineşti.Cu toate ca somnul imi dadea tarcoale,am reusit sa raman treaza pana dimineata cand am ajuns in Constanta.Am stat la geam si am admirat rasaritul,un acord armonios intre nuante si sentimente.Deşi obosita,privelistile care ma inconjurau imi dadeau energie si in acelasi timp ma linisteau.Am trecut peste podul de la Cernavoda si peste Canalul Dunare-Marea Neagra,adevarate monumente ale arhitecturii si ingineriei moderne.

Dupa ce am m-am cazat si m-am schimbat de hainele cu care venisem,am plecat pe plaja.Simteam o dorinta arzatoare de a revedea marea,de a simti nisipul fierbinte.Imediat ce am ajuns,m-am descaltat si am inceput sa ma plimb prin nisip.Vantul imi batea usor in fata iar pescarusii zburau veseli deasupra apei care se zbatea furioasă de mal.Nimic nu mai conta in acel moment.Eram doar eu si marea.O singura lingura de apa de mare daca ai inghitit,din acel moment te simti atras mereu de ea.Te striga,te imploră,te roaga sa te intorci la ea in fiecare an.Şi nu am dezamagit-o.

Am avut noroc si de vreme frumoasa.Am reusit sa ma bronzez chiar daca era inceputul lui septembrie.Nu voi mai aminti de deseurile de pe plaja si din apă, pentru ca nu ar mai avea sens sa mai vorbesc si despre ele. Vreau sa termin intr-o tentă de optimism.Am plecat cu inima stransa de emotie.Ştiti ce repede trece timpul atunci cand te distrezi?Mult prea repede.Am facut poze si am adunat o punguţă de scoici.

Vara asta a fost una speciala pentru mine.An de an,realizez ca viata e din ce in ce mai frumoasa daca stii sa o traiesti si trebuie traita la maxim in fiecare zi.Şi asta am incercat sa fac.Dintre cartile pe care le-am (re)citit vara aceasta va recomand Deccameronul de Bocaccio , Valea bântuită de Ambrose Bierce şi,daca aveti posibilitatea,Limbajul morţii de Oliver Lusting.

Acuşi incep un nou an scolar,plin de emoţii,peripeţii,sentimente si aventuri.
In continuare va atasez niste poze de la mare,care sper ca o sa va incante privirea.



Marea Neagra vazuta de pe dig


La debarcader


Lacul Teghirghiol,din tren





 

5 comentarii:

Di spunea...

Postarea ta ma face sa-mi fie dor de vara. Si mai e asa de mult pana la urmatoarea...

Secret life spunea...

Ma bucur ca te-ai distrat :):*
Si la faza cu marea si cu "lingura de apa de mare" ,ai perfecta dreptate ,devii dependenta de mare ,si de nisipul cald 8->
Si acum incepe scoala ...mult asteptata scoala!Distractie placuta in continuare,la scoala:))

vlad spunea...

Ce tari si pozele imi aduc aminte de vara :)

zmeurică0112 spunea...

Frumos :)
Am fost si eu la Techirghiol vara asta :p

D. spunea...

Mare, mare, ah ador sa merg la mare..:x
Si ai atata dreptate, totul trece repde, prea repde.. :-<

Trimiteți un comentariu