joi, 1 aprilie 2010

Despre farse si pacaleli


Astazi este 1 aprilie-ziua pacalelilor.Şi bine inteles ca la noi la clasa nu s-a trecut peste aceasta zi fara a pacali pe nimeni.Pe cine sa pacalim?Pe profesori bineinteles!Se ia una bucata regizor[adica je-fata cu ideile...apropo,stiti cum se numesc persoanele cu multe idei? :)))],se ia una bucata profesor de speriat si una bucata eleva care se "simtea"rău.Limba romana:intra doamna profesoara,face prezenta.Fata-care nu avea nimic-isi cere voie sa se duca pana la baie,sub pretextul ca o doare capul.Ea nu mai apuca sa mai inchida uşa ca leşina.Pardon.."leşina".Sare doamna profesoară,sărim şi noi cu apa,haine,sa ii dam primul ajutor.Noi muream de râs şi la un moment dat bolnava se ridica şi spune:"Pacaleala de 1 aprilie!".Râsete,chicoteli,jumate de liceu adunat la usa clasei noastre(era oră!).Idem şi la ora de fizica.Apoi,am plecat.Nu,nu in pauza ci in timpul orei.Eram prea obositi pentru ore si am plecat acasa,cu ajutorul complicei noastre,doamna diriginta.Am fost foarte buni la jucat teatru si am beneficiat de liber pentru toata ziua.Ani de liceu......De unde vine acest obicei?1 Aprilie - Ziua păcălelilor este o zi în care se fac diferite farse sau păcăleli. Trimiterea la o întâlnire inutilă a prietenilor sau alte farse similare sunt cunoscute, în cele mai multe ţări europene, încă din secolul XVI.
Una din numeroasele explicaţii a acestei tradiţii este următoarea: în anul 1564 regele Carol al IX-lea al Franţei ar fi mutat serbarea Anului Nou de pe data de 1 aprilie pe data de 1 ianuarie. Întrucât la vechiul An Nou (1 aprilie) se obişnuia să se împartă cadouri, s-a continuat împărţirea de cadouri şi după anul 1564, dar sub forma unor farse şi glume nevinovate.
Acum va intreb si pe voi:ce farse ati facut/faceti sau veti face?Sau povestiti-mi ce farse v-au fost facute,pentru a putea avea idei si pentru la anul!>:)

6 comentarii:

Anonim spunea...

azi a fost super tare:x...mai vreau odata:D

Falci spunea...

ei, lasa k prea multe idei nui bine sa ai.In plus tu le ai p ale tale originale;)

Ionny spunea...

Sunteti fenomenali :))

DiDi spunea...

Noi nu am facut prea multe farse l-a scoala, unii au incercat dar ne-a avertizat profesorul de romana ca e indispus :D

Rocsi spunea...

mda la noi nu s-a facut cine stie ce..doar glume proaste cu "vezi ca ti s-au dezlegat sireturile". boring.

Gabi spunea...

foarte tare farsa...mai vreau o data:))

Trimiteți un comentariu