marți, 2 februarie 2010

Să vorbim despre bloguri


Vă invit să vorbim despre bloguri,intr-un fel pe care nu l-am mai facut pana acum.Să vorbim despre ce ne-a determinat sa ne facem un blog,de ce scriem pe blog si ce ne place la acesta..Desigur,aceasta idee nu mi-a venit brusc şi dintr-o dată,ci in urma unei discutii foaarte interesante cu o fosta colegă care îmi citeste blogul zilnic.La un moment dat, ea mă intreaba simplu şi inocent:"Tu cu ce te alegi din toate astea?"Şi eu am rămas...o_o:"Adica?"..."Adică,nu câştigi bani cu blogul tău?".Şi eu,întelegand unde vrea sa ajungă cu întrebările,i-am răspuns:"Nu,nu câştig bani cu blogul meu,deoarece nu asta a fost intentia mea cand l-am deschis.Eu mi-am deschis blogul pentru a ma putea exprima in scris,pentru a mă "descărca"de tot ce am pe suflet şi pentru a-mi face face noi prieteni,ce-i drept,virtuali"..Auzind acestea don'şoara nu a mai zis nimic timp de cateva minute,dar dupa aia mi-a spus scurt:"Aîî.......şi munceşti degeaba?Trebuie sa faci si tu ca X,să câştigi bani!"...A mai spus ea ceva,dar nu mai stiu ce anume petru i-am dat ignore.

Chestiile astea mă intrigă la culme.Da,sunt tineri care îşi deschid bloguri pentru a castiga bani,dar mai sunt si tineri care se descarca atunci cand scriu pe blog,asa cum fac si eu acum.Pentru mine,faptul ca am cunoscut atata lume,am invatat aşa multe face cât 1ooo de €uroi..Nu ştiu petru altii ce inseamnă BLOGUL,dar pt mine este singura modalitate de a spune liber ce simt,se cred,ce traiesc....Este un mic jurnal,daca pot spune asa.Iar chestiile de genul ma indispun teribil.

Acum,revenind:ce inseamna BLOGUL pentru voi,de ce l-ati deschis si de ce scrieti pe el?Considerati ca blogul poate fi considerat "o rampa de lansare" in anumite domenii(jurnalism,etc) sau doar o pierdere de timp,energie,etc?

10 comentarii:

Gabi spunea...

foarte interesant(trebuie sa imi spui cn e fosta colega)..pai,vei gasi pe blogul meu o pagina dedicata acestui subiect.Dar in nici un caz eu nu am deschis un blog pentru castig,ci pentru a interactiona,pentru a cunoaste noi persoane online,si pentru a vorbi liber despre ce simt.

Doppelgänger spunea...

I don't know. :-? I just made it. O sa vina si vremea cand o sa cer bani pentru privilegiul de a fi vizualizat macar titlul blogului. :)) Dar pana atunci, it's free and I just do it because I can.

X. spunea...

fosta colega e cam materialista.nu totul sta in bani. nu tot ce facem trebuie rasplatit in bani.

Eu am deschis un blog din aceleasi motive ca si tine.Aici puteam sa ma descarc si primesc sfaturi de la niste persoane care chiar daca nu ma cunosc, intr-un fel sau altul ma ajuta, spre deosebire de cei care ma cunosc si nu ma pot intelege. In sfarsit gaseam o modalitate ptr a-mi exprima sentimentele intr-un mod liber si deschis.
De asemenea este o modalitate de a cunoaste si alte persoane si sa realizezi ca nu esti singurul cu probleme si bucurii. :D

Unknown spunea...

@Doppelgänger:sa presupun ca pana acum,blogul tau e un "demo"?Dupa aia,se plateste!
@Xenia's Chronicles:asa e,fosta colega este foarte materialista....Şi îmi place cum ai tratat subiectul,ne asemanam din acest pucnt de vedere.

Doppelgänger spunea...

Clar! :D O sa fac conturi premium cu ferme si dovleci, just like in Farmville. :D Si muritorii de rand pot sa ramana cu ale lor conturi gratuite, cu care nu o sa poata vedea decat numarul de caractere din post si o poza extrem de naspa cu mine. :))

Zad spunea...

blogul poate fi un CV foarte bun la un interviu iti spun din proprie experienta iar chestia cu AdSense nu functioneaza deci cei care vor sa faca bani din blog nu reusesc, cu exceptia vedetelor care au blog cum ar fi mircea badea sau cabral

offtopic: imi plac mult astfel de postari critice si ancorate in timp pe blogul tau, tine-o tot asa! :)

Di spunea...

Clar nu m-am gandit c-as putea scoate profit cand am lansat blogul. De fapt, nici acum nu ma gandesc. E doar asa o forma de petrecere a timpului liber, imi mai exersez ortografia, mai schimb pareri cu lumea, e pt fun.

Unknown spunea...

@Zad,Di:sunt de acord cu voi

D. spunea...

Nu m-am gandit la bai cand mi-am facut un blog si am inceput sa scriu in el.M-a atras faptul ca imi puteam exprima sentimentele si mi-am facut prieteni noi.Chiar daca acum sunt intr-o pana de idei cu privire la ce sa scriu in el, blogul face si va face parte din viata mea.

Unknown spunea...

@DiDi:las' k o sa îţi vină şi idei excelente!:)

Trimiteți un comentariu