miercuri, 8 iulie 2009

Traficul de copii


România este o ţară-sursă de copii traficaţi, arată un raport european.Documentul citează date ale ONU care arata ca din ianuarie până în noiembrie 2008, 131 de copii au fost traficaţi în România.De cele mai multe ori, potrivit documentului, cei mai expuşi riscului de a fi traficaţi sunt copiii străzii, cei din familii destrămate, copiii neglijaţi sau abuzaţi sau care au rămas singuri acasă după ce părinţii au plecat în străinătate, la muncă.De asemenea, s-a constatat ca multi copii din adaposturi oficiale dispar si ajung, cel mai probabil, în mâinile traficanţilor.Perspectivele copiilor traficaţi sunt ingrozitoare: fie ajung sa fie exploataţi prin muncă, fie sexual, fie pentru prelevări ilegale de organe.Sunt familii cu parinti degenerati care isi vand copiii la coltul strazii pt 2 milioane mai rau ca sclavii chiar de catre parintii lor.Probabil ca acei parinti se bazeaza pe vorba populara:,,Eu te-am facut,eu te bat/te omor''.În cazul nostru :,,Eu te-am facut,eu te vand''.Autoritatea pt protectia copilului nu se implica prea mult,deoarece copii vanduti au varste de pana la 5 ani si nu au amintiri cu fosta familie.Din cauza saraciei si a lipsei de educatie,parintii cu 5-6 copii aleg sa ii vanda pentru ca-spun ei-nu au bani cu ce sa ii tina.Copii sunt duci fie la cersit,fie trimisi in alte tari.

5 comentarii:

Gabi spunea...

e ingrozitor.statul ar trebui sa se implice in aceasta problema care devine tot mai grava..cazul copiilor vanduti crescand de la an la an.

Di spunea...

E incredibil ca s-a putut ajunge la asa ceva. Partea cea mai trista e ca nu se intrevad sanse de stopare a fenomenului prea curand.

D. spunea...

E pera trist dar da, e adevarat! Cat de insensibili pot fi acei pariniti, sa isi vanda copiii! Parca ar fi niste..ciorapi!

Roxana spunea...

sper ca nu te superi ca iti spun asta dar..incepe sa imi displaca blogul tau, scrii numai chestii negative..ceva pozitiv nu se poate? trebuie doar ca de fiecare data cand te citesc sa imi para rau ca am facut`o..desi e adevarat ce spui cred ca ar trebui sa compensezi si cu lucruri dragute..si te mai astept pe blogul meu:D.

Anonim spunea...

Hah. Tare comentariul lui Rocsi. Cata nesimtire si cata ignoranta sa ai incat sa spui ca de fiecare daca cand citesti sa iti para rau ca ai facut-o?

Trimiteți un comentariu