sâmbătă, 2 mai 2009

Cultura Emo:Pro sau Contra?


Dupa cate observ eu , tot mai multi tineri , adopta stilul emo , nu ca sunt depresivi , dar asa li se pare lor ca poti fi cool in ziua de azi . Sunt sigur ca fiecare dintre voi ati vazut macar o data pe strada un emo-kid , dupa o recunoastere simpla : toti oamenii erau imbracati normal , tunsi , pe cand unu dintre ei , cu haine negre ,uneori o caciula in carouri ,si deseori incaltaminte de culoare roz , unghile facute cu oja neagra , parul negru si cat mai lung (asta si in cazul baietilor) sau cat mai ciufulit , tot felul de insigne pe geanta ,haine , machiati strident la ochii cu ce culoare ? binenteles negru ,si piercing-uri in buze,nas,spranceana si unde se mai pot baga .Si stateam si ma gandeam … vai de parintii care au asa copii .

Eu o consider un real pericol,pt.k tinerii nu se multumesc doar cu hainele specifice ci isi pun si capat zilelor.Cei mai multi au insa tendinte....

Nu vreau sa fac discrimanare(si sa ma ierte daca vreun emo va citi articolul)dar am vrut sa trag un semnal de alarma....Astept comenatrii

7 comentarii:

Gabriela Tardea spunea...

in momentul in care remarcam o problema e bine sa privim adevarata sursa a acesteia. Ce ii determina pe tineri sa adopte acest stil si de ce o fac? Oare pentru a demonstra altora ca sunt diferiti? Pentru a arata celor din jur ca sufera? Poate...poate fi un mod de a arata celor din jur ca ar trebui sa le pese mai mult. Acestor tineri le lipseste ceva, le lipseste afectiunea, increderea, un model diferit de la care sa se inspire :) si nu numai ...
Nu sunt nici Pro si nici Contra pentru ca nu cunosc foarte bine "cultura" ce multi tineri o adopta insa un sfat pentru cei ce citesc poate acest articol: a fi cool nu inseamna a imita ... mai sanatos e sa fii TU.
Imi place articolul tau exact asa cum l-ai abordat. E posibil ca unii sa se simta criticati insa prin mesajul transmis ;) ... intelegerea face parte din procesul de convietuire alaturi de ceilalti care pot fi si raman diferiti...mult succes :)
Gabriela

D. spunea...

Nu pot spune ca sunt de acrod cu cei Emo.Dar e si vina parintilor, care nu le acorda atenite si nu vorbesc cu ei! ...Imi place cum gandesti :)

Roxana spunea...

hmm..intr'adevar unii fac asta doar pt a fi cool sau pt a fi primiti intr'un grup..depinde de motivele pe care le are adolescentul..majoritatea lor fac asta pt a fi in pas cu moda..dar asta nu inseamna ca trebuie sa abandonam ideea..daca va framanta ideea ganditi, pt ca pe mine (ca pe 80% din populatie) nu ma intereseaza ce face altul cu viata lui:).Hai noroc!

mariaallexandra.blogspot.com va astept aici spunea...

nu e vorba ca am ceva personal cu emo , dar ei bine nu ii inteleg:|

Unknown spunea...

Foarte bine ai pus problema Gabriela,este intr-adevar si vina parintilor ca nu vorbesc cu acei copii....Dar daca parintii sunt plecati in Italia la munca sau sunt decedati,acei copii scapa de sub control,chiar daca stau cu bunicii in casa...;)

Di spunea...

Sa speram ca, la fel ca celelalte, e un curent trecator, de suprafata, care nu va lasa in urma prea multe victime.

cm_punk spunea...

voi va dati seama cat de penibili sunteti???vorbiti despre niste oameni pe care nu-i cunoasteti.Deschide-ti ochii si vedeti ca nimic nu mai este ce a fost.Spuneti ca o facem doar pentru a fii in pas cu moda dar totul a inceput cu mult timp in urma pe cand bunici vostrii puteau sa fie emo iar cei care au fost primii emo nu au facut-o doar pentru a inventa un nou stil si nicidecum pentru a avea niste ipocriti de ce rade

Trimiteți un comentariu