vineri, 22 mai 2009

Cartea....


Vine vara,vine vacanta....Desigur,toata lumea va sta si se va distra...Dar de ce nu se mai citeste cum se citea candva?Rar vezi un mosnegut stand pe o barca in parc cu cate  o carte in mana....Si efectele se simt....incultura oamenilor este prezenta peste tot...tinerii stau ore in sir pe mess si scriu ,,messengereste' 'iar la bac uita ca se afla la un examen si scriu dupa obisnuinta...Elevii de cls.a 12 uita care este personajul principal din ,,Praslea cel voinic su merele de aur''..facandu-l pe bietul Praslea un asasin...Perlele sunt cu sutele si profesorii se amuza dar se si sperie...Necitind,ne pierdem identitatea nationala...Sau  cream noi altele..Eminescu s-a nascut la Humulesti si a scris ,,Capra cu 3 iezi''...nu!Nu aberez si nici nu exagerez..e groaznic ce se intampla...Macar noi sa citim nu cate un teanc dar macarcate o carte o data pe luna.Si beneficiile se vor vedea.Vom avea curaj sa vorbim liber despre anumite subiecte si nu ne vom de deoparte cand trebuie sa ne spunem parerea.

Voi ce parere aveti?

7 comentarii:

D. spunea...

Sunt de acord cu tine :)Ieri am inceput pe la 10 sa citesc o cartye si am ajuns la pagina 60 :) Iar azi nu am citit inca..Inainte de culcare atunci :P

Unknown spunea...

Bravo!esti un caz fericit ca citesti

Gabriela Tardea spunea...

Se spune ca 15% din cartile cumparate sunt intr-adevar citite si doar un alt procent din acestea sunt citite de la cap la coada :) ... lumea din ziua de azi se plictiseste citind si intr-adevar nu mai e la moda sa te vada cineva cu o carte in mana. Iesisem zilele trecute in parc sa citesc in aer liber cum eram obisnuita si mi-a fost groaza sa mai raman cand vedeam cum trecatorii se uitau ca la masini straine. Acest fapt nu ma impiedica sa mai iau o carte in mana si sa merg in parc, dinpotriva...ce ma sperie e atitudinea oamenilor in special a tinerilor. Buhusi e un oras mic unde imi petrec acum o parte din vacanta insa un oras unde simti ca incultura pluteste prin aer in special pe la orele tarzii cand moroarele motocicletelor se aud pana chiar din cealalta parte a parcului. E mai cool sa stai pe o banca sa barfesti decat sa stai cu ochii intr-o carte si sa-ti vezi de viata ta. Sad :( ... ma bucur insa sa mai vad ca totusi mai sunt persoane carora le pasa si de acest aspect :) ... Spor la lectura :)

Unknown spunea...

Asa este ai pus bine problema.Numai ,,tocilarii'' sau ,,soarecii de biblioteca'' stau si citesc.E mai cool sa mergi in baruri si sa cheltui banii decat sa citesti...multumesc de apreciere!

Di spunea...

Sunt total de acord. Sa citim cat mai mult si cat mai divers!!!

whistler spunea...

Cata dreptate ai, alfel te integrezi intr-un grup daca sti cum sa vorbesti.

Roxana spunea...

Da.Ai dreptate:)) In clasele mici mi se zicea si mie "soarece de biblioteca" :D..mai intai m-a obligat tatal meu sa citesc cateva carti (am citit in cls a 2a 20carti in vacanta de vara) si de atunci au inceput sa imi placa iar acum citesc singura..actual citesc cartea "Doamna Bovary" scrisa de Gustave Flaubert..Poate ar trebui sa o incerci, nu stiu..Oricum, spor la lectura:* si ma bucur ca ai termina si cu tezele..:)

Trimiteți un comentariu