duminică, 4 septembrie 2011

Înger sau demon?


În fiecare dintre noi există un înger şi un demon. Primul întruchipează raţiunea, iubirea, iertarea, pe când celălalt semnifică răutatea, ura, duşmănia.

Îngerul stă veşnic lângă noi, loial şi servil ca un câine bătrân şi ascultător, pe când demonul doarme şi aşteaptă. Iar din momentul în care a simţit neputinţa, deznădejdea, slăbiciunea se trezeşte, deschide ochii şi mârâie.Lupta nevăzută dintre bine şi rău este una tainică dar foarte crâncenă. Demonul se propteşte în faţa îngerului iar cu un urlet sălbatic începe lupta dintre binele şi răul din noi. Lumina se contopeşte cu întunericul rezultând un amestec cenuşiu dominat de nuanţe închise din care, din când în când, mai răzbeşte câte o rază de lumină, singura mărturie că lupta este în toi. Sufletul este neliniştit, iar întreaga fiinţă umană pare că ia parte la luptă.

Pentru o clipă se aşterne întunericul şi tăcerea. Este momentul care precede verdictul. Dacă biruie îngerul, omul este salvat şi poate deveni sfânt. Dacă nu, devine o fiară. Iar din câte observ, în lume sunt din ce în ce mai multe fiare şi mai puţini sfinţi.

8 comentarii:

Adi spunea...

Tu ce anume te consideri a fi ? :P

Secret life spunea...

foarte bine spus:)

Unknown spunea...

@Adi:deocamdata inca se da lupta in mine :P

radiowhisper.com spunea...

Frumos articol.Felicitari!
Sunt oameni care au doar partea aia buna si nu se vede deloc partea aia rea si invers.@RoxX si care va castiga?

radiowhisper.com spunea...

As vrea sa pun pariu pe batalia asta roxx.

Unknown spunea...

hmm... momentan nu stiu. dar depinde de situatie...(cred) :D

Anonim spunea...

Felicitari pt articol. Vis a vis de un raspuns de-al tau legat de lupta, sa stii ca aceasta lupta are loc in noi, si pt noi, chiar si fara ca noi sa stim. Toate cele bune!

Unknown spunea...

multumesc frumos pentru aprecieri!

Trimiteți un comentariu