sâmbătă, 27 martie 2010

Isteria de Paşte


Agitaţie,cozi interminabile,aglomeraţie.Cam asa poate fi descrisă atmosfera săptămânii viitoare,deoarece vine Paştele.Cozile au început sa apară la magazine in ciuda alimentelor care s-au scumpit(ca în fiecare an):zahăr,ouă,făină,brânză,etc.Cei mai des întâlniţi cumpărători sunt bărbaţii,deoarece doamnele preferă să stea acasă şi sa facă mâncare şi curăţenie.Sunetul enervant al aspiratorului,însoţit de bubuiturile covoarelor se aud pretutindeni amestecându-se într-un vacarm indesluşibil.

Aşa este în fiecare an (mai mult sau mai puţin).Iar Paştele începe sa devina o sărbătoare a mâncării,în loc de o sărbătoare a renaşterii spirituale.Suntem preocupaţi de exterior si de lucruri efemere,în loc să fim preocupaţi mai mult de interior.Toate aceste lucruri şi griji ne distrag atenţia de la adevărata însemnătate a acestei sărbători:aşteptarea Sărbătorii Învierii Domnului într-un mod cât mai plăcut în familie şi cu inimile curate.Pentru mine,una,contează atmosfera care este in casă decât mâncarea.Dacă ai mâncare,nu înseamnă că esti şi fericit.Iar lucrurile care ne fac să ne simţim bine sunt cele mai importante.

6 comentarii:

zmeurică0112 spunea...

Eu nu-mi mai permit sa vorbesc despre sarbatorile pascale pentru ca sunt o mare pacatoasa.. si in loc sa astept cu nerabdare sa ma duc si eu la biserica sa iau lumina si sa ciocnesc un ou rosu ca un adevarat crestin ce (nu) sunt.. mie imi sta capu la cum o sa petrec, cu cine si prin ce club :| mare pacatoasa ce-am ajuns :))

D. spunea...

Ai mare dreptate, dar nu toata lumea se gandeste la asta.
Asa cum ai zis, in ziua de azi lumea e preocupata mai mult de exterior decat de interior...

Di spunea...

Noroc cu sarbatorile astea, ca altfel ar colcai viermii in casele noastre din lipsa de curatenie si nu ne-am ospata niciodata cu toate cele cuvenite! Deja mi-e rau!

X. spunea...

ai dreptate, lucrurile materiale nu fac sarbatorile mai fericite. Este nevoie de aceea liniste si pace sufleteasca si familiara.
Si multi cumpara diferite lucruri doar ca sa se laude...iar cu asta nu prea sunt de acord.... dar asta e lumea in care traim ...

Ionny spunea...

Tot ce am avut de comentat la aceasta postare, a fost scris mai sus de celelalte persoane.
Un singur lucru mai trebuie sa-ti urez: PASTE FERICIT! >:D<

Unknown spunea...

@Ionny:Sărbatori fericite şi ţie!>:D<

Trimiteți un comentariu