sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Cutia de sardine




Astăzi am fost la olimpiadă(nu că m-aş lăuda) şi pentru că a trebuit să merg la Bacău,a trebuit să recurg la mijlocul de transport în comun...Oh boy..Îmi tot faceam speranţe ca poate nu se va mai întâmpla şi de data asta dar din păcate......s-a produs.Că doar trăim în România.Ce s-a întâmplat?
Capacitatea maxi-taxiu-ului este de 19 locuri+1(cel al şoferilor).Şi cum eu sunt o persoană care se informează ori de ce câte ori are ocazia,am aflat că este ilegal să iei mai mulţi pasageri decât capacitatea maxi-taxi-ului.Maşina era plina (ca de fiecare dată) si tocmai mă pregăteam să mai trag un pui de somn când am văzut că şoferul trage pe dreapta.Nu era din cauza unei defecţiuni sau din cauza unei întâlniri neprevăzute cu poliţiştii,ci pentru a mai lua persoane "la bord".Au urcat 2,3,4 persoane si parcă nu se mai terminau.Pasagerii au fost nevoiţi,desigur,să stea în picioare pe interval,iar dacă cineva trebuia sa coboare la o statie,se îngramădeau ca sardinele care si cum să iasă.Şoferul predă banii patronului doar pentru pasagerii care stau jos,iar restul de bani îi pune la buzunărel,că deh!are mulţi copii de hranit,chiria e scumpă,famelie mare şi remuneratie mica şi alte baliverne..
Eu stăteam şi mă uitam şi cugetam.Eu daca as fi fost şofer ori nu aş fi luat pasageri,ori i-aş fi luat dar fară bani.în fond,pentru ce plătesc oamenii aceia?Sa stea în picioare pe parcursul celor 40 de minute de mers???Si ne mai miram de ce se întâmplă atâtea accidente..Deoarece fiind multe persoane,la o curbă sau ceva se modifică centrul de greutate si maşina se răstoarnă...
Acum e ok fiindcă e iarna...Dar nu vreţi să ştiţi cum este vara:transpiraţie,mirosuri iar dacă mai vine câte un badea Ion cu punga de peste "proaaaaspăt"...atunci chiar că îţi vine să urli!!
Încerc să evit maxi-taxi-ul,dar vrând nevrând....trebuie sa mai apelez la el...Şi de fiecare data trebuie sa am un şerveţel la mine..Aştept opinii din partea voastra despre ciudatul nărav al soferilor?şi la voi este aşa?

7 comentarii:

Giusy spunea...

pai mai roxx...tu crezi ca numai in zona voastra e asa?:)) si aici prin vest e cam la fel. Problema e ca la noi si trenurile sunt cam pline. Spre exemplu, trenul cu care ma duc eu dimineata la faculta e plin ochi uneori. SI gasesti 2 -3 comaprtimente unde ai avea loc, da iti trece pofta de stat jos cand simti un miros de branza si de ceapa care te nauceste. Deci nu iti fa griji:)) Romania e si in vest...nu doar in est:))


P.S. - inconstienta de multe ori se plateste scump, si se pare ca multi soferi nu au invatat nimic din accidentele aratate la televizor...adevarate carnagii.

O zi buna :)

zmeurică0112 spunea...

Cam asa e si prin "minunata" capitala, daca nu mai rau. Mai ales dimineata cand se aduna toti sa se duca la serviciu sau la scoala.. e jale.. metrourile sunt arhipline, ca sa nu mai zic de ratb ca n-ai loc sa arunci un ac.

Si, cum ai zis si tu, ar trebui sa fim "fericiti" ca cel putin e iarna... ca vara mi-e si frica sa ma gandesc :))

Di spunea...

Cunosc senzatia, niste amenzi probabil ca ar face minuni sau poate ca nu.

D. spunea...

Asa cum ti s-a mai spus, asta nu se intampla numai la tine...
Ce-i pasa soferului cand el sta bine-mersi jos si ia banii?

dyanna spunea...

Cam asa e peste tot.Pate daca ar primi soferii ceva amenzi s-ar invata minte.

Ionny spunea...

Stiu cum e...In zona mea, in maxi-taxi se urca poate de 2 ori mai multe persoane(SI NU GLUMESC!!!)!Cat despre banuti, stii sigur ca ii baga in buzunar daca nu-ti da bilet...Si ca de obicei, nu-ti da bilet...!!!Asa ca, nu esti singura cu problemele astea!:)

Deny spunea...

Si la noi e jale... Stai linistita ca nu esti singura!

Trimiteți un comentariu