luni, 28 decembrie 2009

La bal sau la spital?


A trecut Crăciunul si anul acesta.Urmează revelionul şi gata cu petrecerile!La treabă.Ce rămâne în urma acestor petreceri.........lasă de dorit.Nu mă refer la mormanele de gunoi lăsate la macerat în tomberoane,la miile de cioburi de sticle de vin/şampanie de pe străzi etc etc,ci mă refer la avalanşa de bolnavi-pardon petrecareţi!-care se prezinta anual la Urgenţe.Nu am inţeles niciodată de ce omului ii place să facă precum porcul:să bage în el pâna nu mai poate de parcă urmează ziua de Ignat şi nu e destul de grăsuţ si apoi:să se îmbate,să vomite şi să ajungă în ultimul hal la Urgente,respectiv morgă!:)Bine,nu sunt grea de cap.A fost post,un post destul de lung dar si uşor:au fost numeroase dezlegări la peşte şi vin.Dacă nu mă credeţi,cautaţi în calendar!Dar odată ce postul s-a terminat şi stim cu toţii cât de periculoase sunt aceste treceri de la un fel de mâncare la altul pentru stomac,parcă anumea băgam în noi.Carnea de porc, sarmalele, cârnaţii, smântâna, ouăle, maioneza, cremele pot să declanşeze o colică biliară chiar şi la persoanele care nu au avut în trecut probleme cu bila. Alcoolul, oboseala, nervozitatea, emoţiile puternice contribuie, de asemenea, la apariţia crizelor biliare. Ele se instalează brusc, la câteva ore după masă, de obicei după cină, dacă aceasta a fost bogată în mâncăruri grase.Bietul stomac,biata inimă si bietul ficat!

Sfat:dacă tot vreţi să "o faceti lată"asiguraţi-vă ca aveţi uşa de la baie deschisă şi capacul de la WC deschis!pentru..........orice eventualitate.Bleaah..deja mi s-a făcut scârbă!:))...Ce e prea mult strică!Iar dacă nu vreţi să îi faceţi o vizita medicului de la urgenţe,asiguraţi-vă că mâncaţi cumpătat şi că produsele sunt proaspete şi nu expirate de 3 luni!!Digerare placută la sarmale,chişcă,cârnaţi &Co în continuare!:D.

8 comentarii:

Di spunea...

Mare dreptate ai. Romanul pune semnul egal intre sarbatori si ghiftuire. Si daca mor, macar sa moara cu burta plina si fericiti.
PS Ce e aia 'chisca'?:)

Mr. Mathers spunea...

Eu ma gandesc sa nu mai postim....

Unknown spunea...

@Di:chişca e un fel de caltabos, dar diferenta este de "ambalaj":carnea se bagă în intestinul gros al porcului.Se mai adauga carne,ceapa,orez,condimente şi poate fi afumata...Poate ca aveţi şi voi Crişana-Banat,dar sub altă denumire;)
@Mr.Mathers:nu ai cum sa învingi tradiţia ortodoxă.Si chiar dacă nu ai mai posti,rezultatele ar tot aceleaşi!;)

Unknown spunea...

ar fi*

Giusy spunea...

vezi tu mai roxi draga....romanii inca nu si-au dat seama ca nu mai suntem in prima zi de democratie cand suntem la iesire din post sau la chefuri, ori uita de multe ori ca nu e maine apocalipsa:))


An Nou superb sa ai:*

D. spunea...

Asa-i romanu'.Sa profite ca si cum ar fi ultima clipa.Cine stie cand mai are atata mancare pe masa?

Mr. Mathers spunea...

Am glumit doar.Lumea ar trebui ca de sarbatori sa nu vada un prilej pentru a bea in exces si pentru a manca prosteste.Eu de sarbatori beau putin si mananc putin.

Ionny spunea...

Multi oameni (petrecareti) fac abuz, chiar daca nu au tinut post!Vorba ta...saracul stomac...saracutul ficat...:(...imi pare rau pt ei...:|

SFATUL MEU: MANCATI CUMPATAT!:)

Trimiteți un comentariu