sâmbătă, 19 decembrie 2009

Craciunul



Am vrut de mult timp să vorbesc despre acest subiect care mă frămâtă şi am aşteptat să vină momentul oportun-care a venit.Nu voi vorbi despre traditii de Crăciun,nici despre ornamente,cadouri&Co.Voi vorbi despre importanţa Craciunului,care pe măsură ce anii trec,aceasta se pierde.Pâna la urmă,ce importanţă are Crăciunul?Puneţi-i această întrebare unui copil de 5 ani şi vă va răspunde prin 2 cuvinte:MOS CRĂCIUN!..Oare...asta e adevărata însemnăate a Crăciunului?Bradul,ornamentele,specialităţile culinare şi celelalte sunt doar nişte "instrumente",dacă vreţi să spunem aşa,care ne completează Craciunul.Copiii sunt învătati să astepte Crăciunul nu pentru a se bucura de Nasterea Domnului, ci pentru a se bucura de cine stie ce masinută sau robotel, dacă sunt băieti, sau de cine stie ce păpusă, dacă sunt fete.Şi asta e dureros.Naşterea Mântuitorului este eclipsată de cadourile de Crăciun,iar bucuria Crăciunului este înlocuită cu bucuria(sau tristetea)primirii cadourilor.Nu cadourile sunt de vină,ci mentalitatea actuală.Scriu aceste rânduri şi mă gândesc că pe măsură ce anii trec,Crăciunul ia o amploare din ce în ce mai mare.Colindătorii nu mai sunt primiţi ca altă dată,iar în locul colindelor traditionale cântă...Guţă sau mai ştiu eu ce.

În concluzie,Crăciunul trebuie sărbătorit armonios:şi moral dar şi spiritual.

5 comentarii:

Giusy spunea...

pai da mai Roxx....asa se pare, ca cei mici nu mai stiu sa se bucure cum o faceam noi odata. pentru ei jucariile sunt mai importante decat mersul cu colinda si pastrarea traditiilor. insa aici o mare parte din vina o au cei maturi, care nu numai ca nu ii mai primesc pe copi cu colinda, ci mai mult ii descurajeaza sa mearga pt ca isi pierd noaptea degeaba. daca cei mici nu fac bani multi, nu e profitabil

cu parere de rau avem de ales intre a ne conforma acestor zile si a le schimba pt totdeauna. alegerea ne apartine tuturor:)

X. spunea...

Ai dreptate. Eu mergeam in fiecare an la colinda si cum anii treceau ,tot mai putini ma primeau. Iar acum am incetat sa ma mai duc.Nu ma duceam pentru bani ci pentru asta era spiritul Craciunului.Si cum ai spus ,Craciunul nu mai are semnificatia adevarata.Copii asteapta cadouri si probabil ca unii nici macar nu stiu ce este Craciunul.Din pacate.
Eu una ador Craciunul si perioada asta pentru pot medita unele lucruri si fiu in pace cu toti si mai ales pentru ca apreciez mai mult religia si biserica:).
Este un lucru ciudat la mine: desi sunt sarboaica, Craciunul romanesc ma bucura mai mult ca cel sarbesc...:D. Probabil ca orasul impodobit,magazinele, Tv....
:)

D. spunea...

Da, ai dreptate.Craciunul este perioada din an care mi se pare cea mai frumoasa...
Ai spus ce era de spus...Ne intristam cand vedem cum se pierd traditiile...

Mr. Mathers spunea...

Atmosfera craciunului nu e aceias ca in anii trecuti.Tin minte cat farmec aveau sarbatorile,cat de liniste si cat frumos era.Craciunul din ziua de azi e trist,traditiile si toate obiceiurile incep sa dispara.Din pacate,singurii vinovati sunt oamenii,conceptiile lor nu se schimba si aluneca mai adanc in penibilitate si banal.

Amalia spunea...

Roxx, mi se pare corect ceea ce ai spus, in legatura cu importanta Craciunului. De fapt, Nasterea Domnului Isus ar trebui sarbatorita, si pe deasupra ne bucuram cu totii si de cadouri cat si de atmosfera specifica, frumoasa, in care ne intalnim cu familia mai mare, avem timp pentru a ne impartasi ultimele noutati intre noi si ,ma rog, fiecare isi petrece Craciunul cum prefera, facand plimbari , jucandu-se in zapada toata ziua etc.
Imi pare bine ca unii oameni nu au uitat esenta Craciunului si merita investigat pe tema asta..
Si ma mai bucura faptul ca exista oameni care, dupa ce trece perioada Craciunului cu tot cu traditiile specifice, inca isi mai reamintesc in timpul anului de nastera lui Isus si inca se mai bucura de existenta Lui, asa incat sa fie bucurosi si vara, si toamna, si primavara.. si din nou iarna, sarbatorind inca o data nasterea.. deci este ceva constant si e imbucuratoare amintirea nasterii lui Isus pe toata perioada anului..nu stiu, mi s-a parut misto ideea asta de a trai tot anul fericit sa stii ca Isus e tot anul prezent,nu numai iarna.. :D

Trimiteți un comentariu