marți, 8 septembrie 2009

Violenţa domestică


Încă o problemă socială pe care mă enervează la culme:violenţa domestică.Petru necunoscători,violenţa domestică poate fi explicată prin agresiuni între soţi,dar mai des întâlnit la femei.Violenţa poate fi fizică:prin injurături,lovituri cu palma,cu pumnul etc... şi mai poate fi sexuală,atunci când femeia este obligată  sa se culce cu sotul ei forţat.De cele mai multe ori,în urma acestor "pedepse" aplicate femeii,apar afectiuni fizice,psihice şi în cazuri "mai fericite" chiar şi copii.Pe mine mă doare sufletul când văd fete tinere care se marita cu nişte boşorogi care stau cu un picior în groapă,,pentru ca apoi sa se plângă ca este abuzată în fel şi chip.Femeilor!!De ce sunteti asa de inconstiente si permiteti sa fiti umilite de niste călăi?!Din cauza acestor “monstrii” femeile isi pierd increderea in sine si cu personalitatea calcata in picioare ajung sa creada ca adevarata iubire nu exista. Ele ajung sa foloseasca cat mai des sintagma “suferinta te intareste”.De ce acceptaţi asa ceva?Chiar şi o "nevinovată" palma poate fi inceputul unui coşmar dacă nu spui NU la timpul potrivit.

Nu cred că nu aţi auzit de asemea cazuri în care femeia a fost agresată.Şi in oraş la mine este o familie [care de mult nu mai este o familie] cu.....nici mai mult nici mai puţin de 7 suflete:cei 2 "părinţi" şi 5 copii ,fiecare mai mare decăt celalalt cu 1 an.Duminca mai fac bani pe la Biserică,dar banii se duc pe băutura şi viciile tatălui.Aţi crede că astfel de fapte se petrec în famiile de rromi,dar nu e mereu aşa.

Deşi sunt mai multe centre de consiliere,femeile abuzate refuza să mearga.Adică,li se ofera o mână de ajutor,dar ele nu vor.Eee.....atunci inseamnă ca îţi place.FEMEIE!Trezeşte-te!Bagă divorţ sau denunţă-ţi partenerul la poliţie.Este inadmisibil să accepţi sa fii tratata aşa.

De aceea,pentru a se evita asemenea situaţii,trebuie sa ne gândim foarte bine cu cine ne căsatorim,să luăm în evidenţă familia lui,daca au fost sau nu psihopaţi.Refuza sa fii o victima, incearca sa gandesti rational si sa cunosti persoana langa care vrei sa-ti petreci restul vietii!

Îmi închei lunga postare cu un citat al lui Oscar Wilde absolut supeerb:Femeile sunt creaturi menite să fie iubite, nu înţelese.

10 comentarii:

Adi spunea...

Sunt multi oameni cu educatii diferite si diferite nivele de a judeca. Deseori te casatoresti cu cineva din cauza mastii pe care-o poarta, iar cand il vezi in realitate cum e, incepi sa regreti, dar ramai cu o speranta iluzorie ca acesta s-ar putea schimba, sau e doar o faza prin care trece, nu poti da drumul clipelor frumoase petrecute cu acesta. Cand iubesti pe cineva cu adevarat, nu-i poti da drumul instand, cat ca acesta e mai agresiv in prezent decat a fost acum cateva saptamani (cand te lua de mana in oras).
Sunt tot felul de femei... sensibile, dure si-asa mai departe.

E bine ca tu constientizezi chestia asta, acum sper doar sa intelegi pe deplin toata faza asta si nu doar teoretic... :P

Ai grija...

Unknown spunea...

Am inţeles ce ai vrut să zici.Ce prompt eşti azi!;)

Anonim spunea...

Unele femeie ar vrea,dar nu pot să se despartă de "SOŢ"...

ionut spunea...

Exact.Acele "bestii" le obliga sa stea cu ei.e o situetie complicata,d'aia trebuie sa te gandesti de 2 ori inainte sa te mariti cu cineva.

D. spunea...

Ai aprofundat foarte bine subiectul...Felicitari!

Iar acei soti sunt, intr-adevar, niste golani!

Unknown spunea...

Mulţumesc de apreciere DiDi!N-aş spune că sunt golani,ci doar...inconştienţi!

D. spunea...

Au mintea si judecata stearsa de alcool probabil...Sau au probleme mintale! Te astept si ep la mine cu un Comm.

mariaallexandra.blogspot.com va astept aici spunea...

Urasca barbatii de genul ala.
tu esti geniala;*

Ionny spunea...

Acum, cu criza asta financiara, multi barbati ramasi fara servici isi "ineaca" amarul in bautura, iar apoi isi bat femeile, copiii...Desi centrele de consiliere sunt full, mai exista destule femei care suporta aceste chinuri!
Multe dintre ele nu baga divort ori de frica (pt ca sotii le ameninta cu moartea), ori de teama sa nu le faca rau copiilor (multe zic ca suporta aceste chinuri de dragul copiilor, sa le fie lor bine, dar de fapt, copiii care traiesc in astfel de familii, vor crede ca violentele sunt lucruri obisnuite, care trebuie practicate zi de zi)!

Unknown spunea...

@Allii:Mulţumesc

Ionny:ai pus foarte bine punctul pe "i"...pacat ca aceste femei nu realizeaza cat rau fac de fapt copiilor

Trimiteți un comentariu