joi, 3 septembrie 2009

Hărţuirea electronică


Mă gândeam azi la un subiect interesant pentru blogul meu.Am văzut reclama de mai jos la televizor şi m-a impresionat foarte mult.După câteva minute de documentare,înarmată de statistici şi concluzii,încep să îmi prezint ideile

Mai întâi.....:"În România, potrivit ultimului sondaj Eurostat, există aproximativ 8 milioane de utilizatori de Internet. În acest domeniu, copiii şi adolescenţii deţin mai multe cunoştinţe decât părinţii lor.De aceea,copiii şi părinţii trebuiesc informaţi referitor la problemele existente în mediul virtual.Trebuie prevenită apariţia unor cazuri grave, precum abuzul copiilor de către pedofili“, precizează reprezentanţii organizaţiei „Salvaţi Copiii“ România."

Din păcate singurii care pot previne aceste lucruri sunt copii.Pentru a nu fi victimele acestor hărţuiri,specialiştii ne sfătuiesc să:

  • nu publicăm  datele de contact sau chestiuni personale, cum ar fi poze.
  • să nu oferim informaţii persoanelor necunoscute sau celor care nu s-au prezentat
  • şi evident..........să avem grija cu cine discutăm!

Cazurile cu furtul de identitate sunt mai rare.Cele mai predominante cazuri sunt cele în care utilizatorii sunt agresati verbal.Ştiţi voi,înjurături,şantajuri,etc.in alte ţări ,astfel de cazuri sunt pedepsite de lege.O adolescenta britanica, in varsta de 18 ani, a fost condamnata la trei luni de detentie intr-un centru pentru tineri, dupa ce, timp de patru ani, a hartuit si amenintat cu moartea, inclusiv pe Internet, o fosta colega de scoala, informeaza Daily Mail. Adolescenta Keeley Houghton, in varsta de 18 ani, este prima persoana din Marea Britanie care primeste o condamnare cu detentie pentru amenintari pe Internet.

Aşa că..aveţi grijă cu cine vorbiti si mai ales,ce vorbiti.Pentru lămuriri suplimentare,intraţi pe http://www.sigur.info/.

Aţi fost victimele unei asemenea hărţuiri?Cum aţi procedat,ce sfaturi ati da?Mai jos voi posta reclama campaniei.

 

9 comentarii:

Adi spunea...

Mi se pare putin cam tampita faza asta cu aceia care se lasa injositi de catre niste lasi care savureaza batjocura din scaunele lor confortabile din camerele acestora. Daca cineva chiar se simte jignit sau speriat de ceva ce spune altcineva de pe net, inseamna ca nu mai stie ce inseamna viata reala. Adica daca un idiot incepe sa faca misto de mine pe net si sa ma faca in toate felurile gandindu-se ca nu i se poate intampla nimic, sa-mi zica toate astea in fata, apoi cred c-ar simti realitatea pe pielea sa, the hard way.

Imi place chiar ultimul mesaj din reclama, a fost foarte tare.

Roxana spunea...

foarte tare postarea:)..dar nu trebuie neaparat sa gasesti un subiect anume (Care oricum a mai fost discutat) ca sa scrii..

Cati. spunea...

Am intrat si eu d emulte ori pe sait....da,e interesanta reclama

Unknown spunea...

@Caty:se scrie "site"....:-"

D. spunea...

I dreptate prin ce ai scris..In aminte de episodul de miercuri de la Mesaje de Dincolo :D

Ionny spunea...

Da, mi s-a intamplat sa fiu abuzata verbal pe Internet.:( Si atunci, ignore-ul m-a ajutat:>

Ionny spunea...

Sau cand mi-am bagat Internet, era "prietena" cu un baiat de vreo 17 ani, care, nu-l cunoasteam.Dupa vreo 2 sapt mi-a cerut nr de telefon, adresa la care locuiesc si mi-a dat si o poza cu el...GOL!!!!Atunci, fara dar si poate, i-am dat ignore!Si de atunci, nu mai accept in lista de mess baieti de 18-19 ani pe care nu-i cunosc! :D

Ionny spunea...

Sau mai era o reclama, cu o fetita de vreo 7 ani care vorbea pe mess cu un baietel de varsta ei [care de fapt, era un bosorog cu par alb, care se droga, fuma, etc.; si au hotarat sa se intalneasca undeva intr-un parc; in acel moment, mama fetei intra in camera iar fata a inchis laptop-ul si s-a facut ca nu s-a intamplat nimic.Deci, asa ceva se poate intampla cu orice copil...sa zici ca te intalnesti cu un baiat/fata de varsta ta care de fapt este un pedofil din tata-n fiu.

Kali spunea...

Sincert,si eu am ramas putin socata dupa ce am vazut reclama.Nu privisem nternetul din acest punct de vedere..iar reclama mi'a deschis ochii.

Trimiteți un comentariu