duminică, 2 august 2009

Copii sunt ca nişte îngeri...Lăsaţi-i aşa!


Sunt fel de fel de copii.Unii care se maturizează mai greu,altii mai usor.Mergeam pe strada şi am auzit in spatele meu un copil înjurând.Mi-am zis că e vina părinţilor.Dar mi-am dat seamă că nu e vina lor in 100% din cazuri.Poate e din cauza neştiinţei,nepăsări sau a mass-mediei.Da!Din cauza mass-mediei.De fapt,despre asta voiam să şi vorbesc.Despre influenţa negativă a mass-mediei asupa copiilor.

Trăim într-o lume pot zice ,,hi-tech''.Depindem de radio,televizor şi de calculator şi la rândul lor şi ele depind de noi.Prin intermediul mass-mediei aflăm şi lucruri bune si lucruri mai putin bune.Cine sunt afectaţi?Copii.Ştim cu toţii cazul acelui copil de 13 ani care şi-a ucis mama cu sânge rece din cauza dependenţei unui joc.Cine e de vină?Copilul,parintele,sau autorii jocului ca au introdus scene de violenţă?

Si nu numai jocurile de pc au devenit periculoase.Pâna şi desenele animate,"inofensivele"desene animate sunt pline de violenţă.Şi copii sunt atraşi.Majoritatatea stau câte 2-3 ore încontinuu la T.V şi refuză mâncare.Nimeni nu ma poate contrazice,deoarece am un frate care obsedat de desene animate-sau mai bine zis desene animalice.În cele din urma am sters programul din grila de programe şi acum îi punem casete cu desene adevărate:Tom&Jerry,lolek si bolek etc....

Copiii nu mai sunt cum erau inainte...Psihologii o pot confirma.Ei trăiesc in alta lume.Cred ca sunt puternici-ca eroii lor din desene.Au existat si exista cazuri cu copii care sare de pe blocuri ca Superman sau ca Batman.Copiii nu ma sunt cum erau odata.Le lipseste acea..inocenţă

Ce e de făcut în această situaţie?Parinţii îi lasă pe copii "in siguranţă"la desene,neştiind că ele sunt pline de violenţă.

9 comentarii:

D. spunea...

Ai mare dreptate!Inca de la varsta de 1-2 ani, copii se familiarizeaza cu calculatorul.Inca de atunci le vin in cap imagini de Power Rangers sau alte..."desene" , pe care vor vrea sa le puna in practica ca "eroii" lor

Di spunea...

Nu sunt de vina atat jocurile sau desenele cat parintii care nu stiu sa-si controleze copiii si sa le impuna niste limite. Pentru parinti calculatorul si TVul sunt o binecuvantare pt ca se pot descotorosi de copii in fata lor si nu le mai au treaba.

Unknown spunea...

Aşa e Di..dar din cauză că nu acordă suficient timp copiilor lor,vor avea de suferit.

Roxana spunea...

ai dreptate:(..app..dc nu`mi mai comentezi nimic?:D

Roxana spunea...

AM un articol care putea fi comentat, este intitulat "Revelatie"..

Anonim spunea...

Frimos articol.

Adi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Adi spunea...

Nu prea ai dreptate... toata vina apartine parintilor. Daca aduci pe lume un copil esti responsabil de absolut tot ce face pana la varsta in care poate judeca singur, inclusiv emisiunile la care se uita, jocurile pe care le joaca sau prietenii cu care vorbeste. Dupa varsta de judecata acestia sunt in stare sa asimileze altfel toate cunostintele care circula pe net (TV, sau alte surse).
Daca mintea unui pusti e plina de prostii, e vina parintelui care a considerat ca nu are nimic daca fiul/fiica lor se ocupa cu chestii de genul :P nu ?

Anonim spunea...

Copiii din generaţia noastră sunt copii hight-tech, dar următoarea generaţie de copii (copiii noştri) nu vor fi aşa. O să vedeţi :D Noi realizăm cât de nociv e efectul calculatorului şi tvului asupra copiilor şi n-o să le permitem alor noştri să-şi petreacă ani de zile online.

Trimiteți un comentariu