miercuri, 17 iunie 2009

Top 10 ţări în care aş vrea să locuiesc


Am urmat sfatul unei cititoare fidele a mea şi am întocmit acest.......hai să zicem top al celor mai frumoase ţări în care aş vrea eu să locuiesc.Deşi în momentul prezent mi se pare ceva de domeniul fantasticului să plec în altă ţară,am curajul să visez.Şi poate,cine ştie,peste ani şi ani când voi avea ocazia îmi voi aduce aminte de acest blog şi îl voi citi.Să nu vă aşteptaţi să scriu ceva nemaipomenit ,având în vedere şi timpul care mă presează continuu.Gata.Să începem.Voi face clasamentul dupa modelul clasic adică de la cel mai slab la cel mai bun,sau de la cel mai puţin plăcut la cel mai plăcut sau cum vreţi voi să-i spuneti.

Locul.10-Islanda.Este cea mai mică ţară nordică după populaţie şi cea penultimă după suprafaţă.Un adevarat tărâm al gheţii si al zăpezii.

Locul.9-Turcia.Una dintre ţările cele mai vizitate pe timp de vară.Este renumită pentru plajele cu nisip şi cu apa mării turcoază, pentru comorile sale unice din antichitate, pentru bogăţiile naturale, pentru ospitalitatea pe care locuitorii săi o arată faţă de turişti, dar şi pentru bucătăria sa, care deţine unul dintre locurile fruntaşe în lume. 

Locul.8-India.Cămin al civilizaţiei hinduse a văii, centrul a importante drumuri comerciale şi vaste imperiii. Atât populaţia ţării, cât şi flora şi fauna, aspectul geografic şi sistemul climatic sunt printre cele mai diversificate din întreaga lume.

Locul.7-Statele Unite ale Americii(S.U.A). în prezent cel mai puternic stat al lumii din punct de vedere economic, militar, ca influenţă politică şi ca nivel de dezvoltare tehnologică.Ca obiective turistice:Washington D.C,mormântul lui Lincoln,Los angeles,New  York.etc

locul.6-Israel.Aş alege Israelul deoarece aş fi mai aproape de Tărâmul Sfânt sau de Ţara Sfântă.Aş putea vedea şi m-aş putea închina la mormântul Domnului,aş lua Sf.Lumină în fiecare an de Paşti.Singurul incovenient ar fi acela că temperaturile sunt foarte ridicate vara.

Locul.5-Egipt.Ţara faraonilor.Nu cred că mai este necesar să spun de ce aş alege această ţară.Aş vizita piramidele,muzeele de la Cairo sau de la Memphis,aş vedea Nilul şi aş pătrunde în adâncurile acestei fascinante civilizatii.

Locul.4-Italia.Este o ţară minunată,cu foarte multe ieşiri la mare.Aş vizita Vaticanul,Capela Sixtina,Colosseum-ul,aş mânca spaghete şi pizza la ,,umbra'' Turnului înclinat de la Pisa.

Locul.3-Franţa.Ţara dragostei,a iubirii.Ţara celebrului Turn Eiffel sau a Arcului de triumf.Aş vizita Muzeul Luvru şi aş sta ore în şir să admir ,,Mona Lisa'' al lui Leonardi da Vinci.M-aş plimba pe Champs-Élysées şi aş vizita palatele şi castelele din Evul Mediu.

                                  

                          

Locul.2-Grecia.Ador Grecia.E superbă.Chiar dacă sunt femeie m-aş duce în Grecia să fiu aproape de multitudinea de mănăstiri,de Muntele Athos-singurul loc din Grecia unde accesul femeilor este interzis.Aş vizita mănăstirile de la Meteora sacră.Aş merge cu vaporul în insula Creta,aş fotografia muntele zeilor-Olimp.Aş mânca "Ţaţichi" care este considerată mâncarea tradiţională a Greciei.Este o ţară pe care ....o am la suflet.Sunt aşa de  multe de văzut,de învăţat şi de trăit..

                                      

                   Şi în sfârşit ................................................

Locul 1.-Regatul Unit al Marii Britanii-aşa cum este corect.Da.Aceasta este ţara în care aş vrea să trăiesc.Îmi place foarte mult.Ador accentul ăla englezesc.M-aş distra în London Eye,aş vizita Palatul Buckingham,muzeul Madame Tussaud's şi ..... i-aş face o vizită Elisabetei I a Marei Britanii.

                acestea fiind zise,mă duc să fac o pauză că am avut ceva de scris..

P.S:Astea au fost opţiunile mele.Voi unde aţi vrea să mergeţi?

                                            

11 comentarii:

Zad spunea...

eu mi-as crea o tara si i-as pune numele Romania...dar exista aceasta tara si traiesc in ea...diferenta e ca nu e a mea si asta e o greseala mare :)

eu nu as pleca din tara asta...dar nu spune niciodata, niciodata!

Di spunea...

Dintre toate pe care le-ai insirat mi-as alege Italia si Grecia pentru clima si peisaje si as mai pune una de la mine care e locuibila din toate punctele de vedere, Elvetia.

D. spunea...

Iti doresc sa ai un viitor stralucit, sa poti merge acolo unde iti doresti!

Cat despre mine, imi doresc sa merg in Franta! Si in Anglia...:)[La Londra :P]

Unknown spunea...

Va multumesc de urări!:*

Ana-Maria spunea...

mi-ar placea sa merg in Grecia:x
Hey!cum a fost la banchet?:>

Unknown spunea...

A fost superb!m avut si vreme frumoasa!La tine?:D:X

Ionny spunea...

Soper articol, super blog, m-ai lasat fara cuvinte!:x:x:x

App...cum ti-ai ales aceast fundal?:D


Ms pt comm-uri!:-*

zmeurică0112 spunea...

Pai.. cu sigurantza Egipt :x mi-a placut de cand eram mica, m-a fascinat mereu :x chiar daca e si cald, ma gandesc la toate cate snt de vizitat :x aa.. si ar mai fi si Marea Britanie, da! da undeva mai prin nord.. Scotia :> cu castele si peisaje :x

Unknown spunea...

Si sa nu uităm de Loch Ness!(din Scoţia)

whistler spunea...

Eu am fost in Marea Britanie si Franta, dar mi-a placut mai mult in MB. SI in special Londra. Acum as vrea sa meg in Austria sau Elvetia. Felicitari pentru articol. ;)

Unknown spunea...

Mulţumesc!

Trimiteți un comentariu