marți, 6 iunie 2017

Cum mai e la tine in suflet?

Omule!

Tu, da, tu! cel care ma citesti acum. Opreste-te! Opreste-te din tot ce faci acum; inchide tot din jurul tau; aseaza-te confortabil si inchide ochii. Incearca sa te relaxezi si ,oricat de ezoteric ar parea. vreau sa incerci asta (pentru tine). Fa liniste. Intoarce-te in tine si reintalneste "copilul" din tine. Ce vezi? Ai in fata ochilor mintii tale cea mai frumoasa creatura de pe acest Pamant. Te ai in fata drept o minune unicat a Providentei, o persoana extrem de complexa, sensibila, vulnerabila, cu vise si aspiratii, cu temeri si spaime, cu calitati si defecte, cu aripi si pacate. Esti TU! 

Nu deschide ochii. Acum, inverseaza rolurile. Intreaba-ti copilul interior CE VEDE EL LA TINE? Esti tu oare asa cum viseaza "copilul" din tine? Esti tu , in acest moment, in stadiul existential pe care ti l-ai propus sa il atingi?  Spune-mi, este mandru "copilul" din tine de ceea ce esti acum? Este trist sau fericit? Este mahnit, rahnit sau implinit? Esti tu, omule, Om? 

Deschide ochii ! 

~~~

                                                                            Dragii mei,
Imagine similarăTotul in viata se intampla cu un motiv pentru ca NOI suntem motivul. Tot ce facem in viata aceasta se intoarce impotriva noastra, mai devreme sau mai tarziu, sub o forma sau alta. "Copilul" acela din noi nu este nimic altceva decat o preinchipuire a Treimii. "Copilul" din noi, cel de mai sus, este format din TRUP, MINTE SI SUFLET. Noi suntem o trinitate pentru ca provenim dintr-o Trinitate. Lumina, din lumina. 

Dragilor,
Aveti grija de TRUPUL vostru. Excesele alimentare de acum se vor concretiza in cativa ani in boli (diabet, cancer, obezitate). Noptile pierdute, bauturile, tigarile si drogurile, la fel.. Aveti grija de cat si cum iubiti. Am vazut atatia oameni speriati de singuratate, care o viata intreaga "s-au oferit" din dorinta de a fi iubiti, incat la batranete au ajuns sa fie singuri. Am vazut atatia oameni care au iubit mult si "prost", incat au ajuns niste "impotenti" sufleteste dar si trupeste. Am vazut atatea cupluri care nu isi doreau copii si cand in sfarsit si-au propus acest lucru, nu au mai putut. Am vazut atatia oameni disperati dupa avere, faima si succes, incat si-au indepartat familia, prietenii si au sfarsit singuri in vile goale.. Am vazut multi oameni care incercau sa salveze viata altora dar pe a lor au neglijat-o .. Am vazut multi oameni atat dependenti de munca si bani, incat si-au neglijau propria familie pe care au distrus-o. 

Aveti grija de MINTEA voastra. Cititi, ascultati si vedeti doar lucruri frumoase. Ganditi lucruri frumoase si abia atunci veti vedea frumosul in jurul vostru. Stiu ca v-ati spus uneori "E tare urata viata asta" sau "Ce aroganta e persoana X". Dar v-ati gandit vreodata ca de fapt voi vedeti in altii ceea ce SUNTETI VOI? Fiti iubire si bunatate, si abia atunci veti vedea frumosul din jur. Iar daca nu e frumos, faceti sa fie! 

Aveti grija de SUFLETUL vostru. Toata viata ni se inscrie pe suflet precum zborul unui avion care se inscrie in cutia neagra. La sfarsitul "zborului", cutia neagra va fi "developata" si atunci.. ei, atunci, vom fi intrebati:"Cat de frumos ti-ai trait tu viata?" 

~~ 
Omule, daca viata ta nu este acum asa cum ti-ai propus sa fie, daca alegerile tale nu au fost cele mai bune sau cele preconizate, daca mediul in care traiesti nu te implineste, este momentul sa spui STOP! SI DE LA CAPAT. Toti facem greseli. Dar toti suntem datori sa facem ALEGERI! Eu nu te indemn sa faci greseli in mod voit doar de dragul de a da cu capul de tocul usii, dar daca se intampla sa cazi, ridica-te si iarta-te. "Scoala-te si umbla!" Omule, nu te pierde, nu te irosi. Esti prea scump pentru a te cheltui asa ieftin. 

Omule, omule, cum mai e la tine in suflet? :) 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu