marți, 28 iunie 2016

Spune (si) NU!

Se spune ca oamenii indrazneti sunt acei oameni care spun "DA" tuturor provocarilor. Eu insa consider ca oamenii cu adevarat indrazneti si cu demnitate sunt aceia care pot spune si "NU" clar,raspicat,asumat, atunci cand situatia nu este in favoarea lor.

Respect oamenii care au curajul sa spuna "NU" si sa nu faca nici un compromis in viata de familie, job sau orice alt oamenii. Ador oamenii care stiu ceea ce vor si care stiu cat valoreaza si nu accepta sa primeasca mai putin decat merita. Compromisurile se cumuleaza de-a lungul timpului si vei ajunge sa traiesti o viata sufocanta. plina de regrete ca nu ai avut curajul sa refuzi si sa mai cauti.

Ai curajul sa spui NU atunci cand cel/cea de langa tine nu te-ar face fericit/a si nu prelungi o suferinta comuna.
Ai curajul sa spui NU sefului care te ingroapa in hartii, taskuri si targeturi lunare iar daca simti ca nu mai poti pune punct si ia-o de la capat. 
Ai curajul sa spui NU tuturor celor care incearca sa te schimbe, manipuleze si indrazneste sa FII TU! 
Ai curajul sa spui NU unei societati perverse si corupte care incearca sa te faca sa uiti de valorile morale si spirituale, de traditii si obiceiuri si care incearca sa te transforme in ceva ce vor ei sa fii! 
Ai curajul sa spui NU cand simti ca meriti mai mult decat ai si nu iti coborî  niciodată standardele pentru nimeni si nimic. 
Dar dupa atatia de NU, spune si DA: calatoriilor frumoase prin toata lumea, prietenilor de calitate care te respecta pentru ceea ce esti, celor care te iubesc neconditionat, curat si sincer, schimbarilor (de munca, de look, de oras, de mediu), experientelor care te modeleaza si slefuiesc ca OM, stilului de viata sanatos, armonios, echilibrat, actelor de filantropie care iti vor aduce mai multa bucurie decat orice alt gest egoist, sinceritatii, onestitatii, diplomatiei, elegantei in tot si toate, verticalitatii si unei vieti desavarsite. 

Viata e frumoasa. Trebuie doar sa stii sa alegi. :)